Başvurular başladı: Orta gelirliye konut projesi şartları neler?

Orta gelirli kişilerin düşük faiz oranıyla ev sahibi olmasını hedefleyen "Yeni Evim Konut Kampanyası'' için başvurular bugün başlıyor. İşte, geçtiğimiz günlerde detayları duyurulan orta gelirliye konut kampanyasında ayrıntılar…

EKONOMİ 16.01.2023, 11:15 16.01.2023, 11:21
Başvurular başladı: Orta gelirliye konut projesi şartları neler?

Orta gelirliler için oluşturulan konut kampanyasında başvurular bugün başlıyor. Söz konusu yeni konut finansman modeliyle beraber faaliyete sokulan "Yeni Evim Kampanyası" 81 kentte geçerli şekilde hizmet sağlayacak. İlk kısımda 100 bin konutun satışının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıntıların duyurulmasından sonra birçok kişi başvuru sürecini merak etmeye başladı. İşte ayrıntılar…

Orta gelirliye konut kampanyası başvuruları ne zaman?

Yapılan bilgilendirmeler kapsamında orta gelirliye konut kampanyası için başvurular 16 Ocak yani bugün başlıyor. Konut alma düşüncesinde olanlar bulduğu daire ile beraber katılım bankalarına ya da bankalara başvuruda bulunabilecek.

Banka hem kişinin niteliklere hem de projenin uygulamaya uygunluğunu kontrol ederek, uygun olan daireler adına kredi verecek.

Orta gelirliye konut kampanyası kura ve başvuru

Orta gelirlilerin yapacağı konut kampanyası başvurularından herhangi bir ödeme talep edilmeyecek. 16 Ocak tarihinden itibaren dairesini bulan kişiler kurasız şekilde konut kredisi alabilecek.

Söz konusu uygulamadan 18 yaş üzeri, bankalarca kredi verilmesi uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı faydalanabilecek.

Orta gelirliye konut kampanyası faiz oranları

Konut projesinde faiz oranı kademeli bir şekilde olacak, kırsal bölgelerde konutu bulunanlar da kampanyadan faydalanabilecek. Projeden yararlanacaklara uygulanacak faiz oranı verilecek kredinin miktarına göre değişiklik gösterecek.

2 milyon liraya varan kredilerde 0,69 olarak belirlenen faiz, 2-4 milyon aralığında 0,79, 4 milyondan fazla ise 0,99'a yükselecek.

Orta gelirliye konut kampanyası şartları

Söz konusu projeden yararlanmak isteyen kişilerin hanedeki eşler üzerinde konut olmaması ve son bir sene içerisinde dair alım satımı sağlamaması gerekiyor. Öte yandan yeni dairede bir sene ikamet şartı da aranıyor.

Yorumlar (0)