Başkentte minibüsçülerden “zam” isteği: “Kontak kapatacağız”

Ankara’da vatandaşlara hizmet sağlayan minibüs şoförleri, yükselen maliyetler nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine zam getirilmesini talep etti.

EKONOMİ 23.11.2022, 14:28 23.11.2022, 18:01
Başkentte minibüsçülerden “zam” isteği: “Kontak kapatacağız”

Ankara’nın çevre ve merkez ilçelerinden gelen bir grup minibüs şoförü ile Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Yılmazer, toplu taşımaya zam yapılması talebinde bulunduklarını dile getirdi.

“Asgari ücretle geçinmeye çalışan topluluk”

Minibüs esnafının giderlerinin gelirler karşısında karşılanmadığını ve minibüs camiası olarak pandemi ile beraber zor bir sürece girdiklerini aktaran Yılmazer, asgari ücretten daha düşük şekilde hayatını sürdürmeye çalışan bir topluluk konumuna geldiklerini iddia etti.

Başkan Yılmazer giderlerinin çok olduğunu söyleyerek, "Bu durumun temel sebebi akaryakıt olarak görülse de aslında, kasa değeri, akü, lastik ve sigorta, lastik gibi giderlerimiz bizleri büyük bir anlamda yıpratmıştır." dedi.

“2 senedir birçok minibüs parklarda bekliyor”

Akaryakıta ortalama yüzde 330 zam yapılmasına rağmen 7 lira ücretle yolcu aldıklarını ifade eden Yılmazer, bu durumlar sebebiyle giderlerini tam anlamıyla karşılayamadıklarını aktardı.

Ankara’da bulunan 2 bin 231 minibüsün 400 kadarının 2 senedir park halinde olduğunu aktaran Murat Yılmazer, bu nedenle taşıma yapılamadığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından taşıma ücretlerine dair bir çözüm yolu üretilmesini istediklerine vurgu yapan Yılmazer, yalnızca minibüs esnafı için değil, EGO'ya da benzer miktarda zam yapılması gerektiğini, bu hususta kendilerine destek olunacağından şüphe duymadıklarını söyledi.

Araçlarının ticari plaka değeri üzerinden ticaret sağlamadıklarına vurgu yapan Yılmazer, "Minibüsçülük ile ilgili acil bir şekilde fiyat güncellemesine gidilmesi gerek. Artık kontak kapatacak hale geldik. Bu koşullarda çalışırsak zaten kontak kapatmak zorunda kalacağız." diye konuştu.

Yorumlar (0)