Bankamatikten para çekme limitleri artırıldı

Bankalar Covid-19 (yeni tip konoravirüs) sebebiyle ATM'lerden para çekme limitini artırdı.

EKONOMİ 19.03.2020, 13:14 19.03.2020, 13:24
Bankamatikten para çekme limitleri artırıldı

Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların büyük bölümü ATM'lerden para çekme limitini 5 bin liraya kadar yükseltti.

Bankalar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle müşterilerin finansal işlemlerini daha hızlı ve kolay yoldan gerçekleştirebilmeleri ve bankalara gelerek gerek kendi gerekse banka çalışanlarının sağlığını tehlikeye atmamaları için bir takım uygulamaları hayata geçirdi.

Müşterilerden bankaların dijital kanallarını tercih etmesini isteyen bankacılar, her türlü işlemin mobil bankacılık, internet bankacılığı, çağrı merkezleri, ATM ve SMS kanallarından kesintisiz yapılabildiğini bildirdiler.

Bankalar, dünyayı saran Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının ardından hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını ön plana alan önlemleri uygulamaya koydu. Bu çerçevede bankacılık sektörünün büyük kısmı ATM'lerden para çekme limitini 5 bin liraya yükseltti.

Bankacılar, müşterilerin sağlığını ön planda tutarak, mecburiyeti olmayan müşterilerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tehdidi ortadan kalkana kadar şubelere gelmemelerini ve dijital kanalları kullanmalarını önerdi.

Sektördeki bankaların çoğunluğu müşterilerin nakit ihtiyacını karşılamak için sık sık ATM'lere gelmemeleri için günlük minimum para çekme limiti 5 bin liraya yükseltti.

Bankalar aynı zamanda ATM, internet, mobil bankacılık kanalları ve Müşteri iletişim Merkezleri üzerinden EFT ve havale işlemlerini belirli süreliğine ücretsiz hale getirerek yapılan düzenlemeler konusunda müşterilerini, cep telefonlarına gönderdikleri SMS'ler ile bilgilendirdi.

Diğer taraftan bankalar, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik olarak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle emekli promosyonu işlemleri için şubelere gitmeden, dijital bankacılık kanalıyla bu işlemlerin yapılabileceği bilgilendirmesini de yapmıştı.

Yorumlar (0)