Bankalar arasında kıyasıya "emekli promosyonu yarışı"

Bankalar, emekli promosyonlarında 850 liraya kadar çıkan promosyon tekliflerinde bulunuyor. Farklı bankalarda emekli aylıkları için farklı promosyon teklifleri yapılıyor.

EKONOMİ 14.02.2020, 10:16 14.02.2020, 10:17
Bankalar arasında kıyasıya "emekli promosyonu yarışı"

Ülkedeki 13 milyon emeklinin alacağı banka promosyonu miktarı, bu ay Türkiye Bankalar Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen müzakereler sonunda tespit edilecek.

SGK ve bankaların 2017'de imzaladığı protokol sayesinde ilk kez toplu olarak yürürlüğe giren promosyon uygulamasında 3. yılın sonuna gelindi. Bu süreçte bin lira emekli aylığı olanlara 300 lira, bin ila 2 bin lira arasında aylığı olanlara 375 lira, 2 bin lira üstünde aylığı olanlara ise 450 lira promosyon ödemesi yapılmıştı. Devam eden görüşmelerle birlikte emeklilerin önümüzdeki 3 yıl boyunca alacağı yeni promosyon miktarları da belirlenecek. Promosyon miktarlarının geçtiğimiz yıllarda ödenenlerden daha fazla olacağı bekleniyor.

Bankalar, emekli aylıkları için rekabet ediyor

SGK ve Bankalar Birliği arasında yürütülen müzakereler henüz bir sona ulaşmasa da bankalar, 13 milyon emeklinin aylıklarını kendilerine yatırmaları için yoğun mesaiye başladı. Aylıklarını kendilerinden almaları karşılığında bankalar, emeklilere oldukça cazip tekliflerde bulunuyor. Sundukları imkanlar karşılığında ise bankalar, emeklilerden aylıklarını 3 yıl boyunca başka bankaya transfer etmeme ve en az iki otomatik ödeme gibi isteklerde bulunuyor. Bir diğer yandan ise bankalar, emekli arkadaşlarını da kendilerine transfer etmeye ikna eden emeklilere arkadaş başı 150 lira ek ödeme gibi vaatlerde de bulunuyor.

Denizbank:

Emekli aylıkları için yarışan bankalardan olan Denizbank, 3 yıl boyunca kendisini kullanacak olan emeklilere 450 liraya kadar çıkan nakit promosyon sunuyor. Emekli aylığını Denizbank'a aktaran emekliler ayrıca aylık %0.99 faiz oranıyla 60 aya kadar çıkan vadelerle ihtiyaç kredisi çekebiliyor. Bu sayede emekliler, kısa süre öncesine kadar oldukça yüksek faizlerle kredi kullanırken artık borçlarının tamamını tek bir çatı altında bir araya getirerek taksitlerini hafifletme imkanına sahip olabiliyor.

Garanti BBVA:

Garanti BBVA, emeklilere sunduğu teklifte 1 aya tekabül eden net aylığın bin liraya (bin lira hariç) kadar olan kısmına 300 lira, bin-2 bin lira arasında (2 bin lira hariç) 375 lira, 2 bin liranın üstünde ise 450 lira promosyon ödemeyi vaat ediyor. Aylıklarını başka bir bankadan alan ve bloke durumu olmayanlar ise ATM ve internet bankacılığı üzerinden aktarma yaparak yine promosyondan fayda sağlayabiliyor. Garanti BBVA kullanan emekliler, limit aşım ücreti olmaksızın 5 bin lira kredi de çekebiliyor.

Şekerbank:

Şekerbank, kendisini tercih eden emeklilere maaş tutarlarına oranla 3 yıllık taahhüt karşılığında 375 ila 450 lira promosyon sunuyor. Şekerbank'tan aylık almayı seçen emekliler, 2 otomatik ödeme talimatına 150 lira, 10 müşteri sınırı olmak üzere getirdiği her yeni emekli için 150 lira elde edebiliyor. Böylelikle aylıklarını almak için Şekerbank'ı tercih eden emekliler, toplam 2 bin 100 lira nakit promosyon alabiliyor.

TEB:

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ise bankaya kendi emekli aylığına ek olarak 10 emekli daha getirenlere 2 bin 500 liraya kadar promosyon verecek. TEB, 10 Şubat itibarıyla başlayan kampanyasında aylığı 999 liraya kadar olanlara 850 lira, bin-bin 999 lira arasında olanlara 925 lira, 2 bin lira ve üzeri olanlara ise bin lira promosyon alacak. TEB de diğer bankalar gibi 10 kişiyle sınırlı olmak üzere bankaya getirilen her yeni emekli için getiren kişiye 150 lira promosyon sunacak.

İş Bankası:

En az 1 kez emekli aylığı ödemesi yapılan ve 3 yıl emekli aylığını kendisinden almayı taahhüt eden emeklilere Türkiye İş Bankası tarafından maaşlarıyla orantılı promosyon ödemeleri yapılacak. Bin liranın altındaki aylıklara 300 lira, bin-2 bin lira arasına 375 lira, 2 bin ve üstüne ise 450 lira promosyon teklif edilecek.

Yapı Kredi:

Yapı Kredi, 3 yıl emekli aylıklarının başka bankadan alınmaması taahüdü üzerine diğer bankalara benzer şekilde 450 liraya çıkacak şekilde promosyon sunuyor. Bankadan 1 otomatik fatura ödeme talimatına ise 250 lira ek promosyon veriliyor.

Yorumlar (0)