Banka hesabı olanlara uyarı geldi: Devredilecek!

2009'dan beri işlem görmemiş banka hesabına sahip vatandaşlara uyarı geldi. Söz konusu hesaplarda bulunan paralar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek. 

EKONOMİ 06.02.2020, 12:34
Banka hesabı olanlara uyarı geldi: Devredilecek!

Son 10 yıl içinde hak sahipleri tarafından işlem yapılmayan mevduat hesapları için 15 Haziran gününe kadar süre verildi. 

Söz konusu tarihe kadar işlem görmeyen hesaplardaki paralar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) tarafından yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 62'inci maddesi uyarınca, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların, en son işlem tarihinden itibaren 10 sene içerisinde aranmaması durumunda zaman aşımına uğradığı bildirildi. 

Listeler mayıs ayının sonuna kadar yayınlanacak

Öte yandan, zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesinin, bankalar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) , Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin internet sitelerinde yayınlanacağı ifade edildi.

Şubat ayının başından itibaren yayınlanan listeler, mayıs ayının sonuna kadar kalacak.

15 Haziran'a kadar süre

2009 yılından beri işlem görmeyen ve zaman aşımına uğramış hesaplara ilişkin listelerde adı bulunan kişilerin, 15 Haziran gününe kadar işlem yapmaları gerekiyor.

Hesap sahiplerinin banka şubeleri ya da genel müdürlüklere başvurmamaları halinde,  zaman aşımına uğramış mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

Banka hesabına sahip olan kişiler, e-devlet ya da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF)  web sitesi aracılığıyla sorgulama yapabiliyor.

Yorumlar (0)