Balık fiyatları cep yakıyor: Hamsi 40 TL….

Güney Marmara balıkçılık merkezi Balıkesir Bandırma ilçesinde balık fiyatları vatandaşların alımını zorlaştırıyor. Son fiyatlandırmalara göre hamsinin kilosu 40 TL’ye çıktı.

EKONOMİ 27.09.2021, 11:17 28.09.2021, 10:16
Balık fiyatları cep yakıyor: Hamsi 40 TL….

Balıkesir Büyükşehir belediyesi Bandırma Balık Hali’ne gelen balık miktarında azalış kaydedilirken, hamsinin kilosu ise 40 TL’den satışa çıkartılıyor. Geçtiğimiz haftada meydana gelen fırtınanın balık fiyatlarında yükselişe neden olduğunu söyleyen balıkçı Sonkan Cankurt, “Geçtiğimiz hafta havaların esmesiyle beraber balıkçı teknelerimiz denize açılamamıştı. Bu da balık fiyatlarını yükseltti. Bu sabah son olarak hamsinin kilosu 40 TL’den satılıyor. Sardalya 30, istavrit ise 25 TL. Balık halinde tane lüfer 60 TL, levrek ise 25 TL’den alıcı buluyor.” dedi.

Balık fiyatlarının yüksek olmasından dolayı balık haline gelen vatandaşın ilgisinin az olduğu ifade edildi.

Yerli toriğin tanesi 200 TL

Balık halinde görülen Marmara toniğinin bir tanesinin 150-200 TL arasında satılırken hamsinin ise 40 TL’den satıldığı ifade edildi. Gelecek günlerde balık sayısına bağlı olarak fiyatların düşmesinin beklendiğini söyleyen Okan Balıbek ise, “Havalar böyle güzel giderse balık fiyatlarının daha da düşüş göstereceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)