Balık azaldı, fiyatlar yine arttı!

Zonguldak'ta avlanan balıkların az olması nedeniyle fiyatların arttığı görüldü.

EKONOMİ 24.11.2020, 17:20 26.11.2020, 09:11
Balık azaldı, fiyatlar yine arttı!

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Ergün Kayhan, balık sezonunun bekledikleri gibi olmadığını ifade etti. 

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Kayhan, Zonguldak'ta endüstriyel balıkçılık ile uğraşan takım bulunmadığını, bundan fiyatların da etkilendiğini ifade etti. 

"Hamsiler ufak"

Kayhan, hamsilerin tezgâhlarda 10 TL'ye satıldığına dikkat çekerek, söz konusu hamsilerin ufak olduğunu söyledi.

2020 senesinde aşırı avlanma gerçekleştiğini hatırlatan Kayhan, balıkların da fabrikalara yem olarak gittiğini ifade etti. Kayhan, ayrıca orta su trolleri tarafından ciddi seviyelerde balık avlandığını, bu gibi nedenlerden dolayı hamsilerin büyümediğini aktardı. 

"Denizin dibi soğuktu"

Kayhan, 2020 senesinde hava durumunun dengesiz seyrettiğini vurgulayarak, yaz aylarında denizin dibinin soğuk olduğunu, denizin üstünün ise sıcak olduğunu belirtti.

Şu anda denizin dibinin sıcak olduğunu ancak hayvanların yumurtasını bırakma konusunda geciktiğini ve gelişemediğini ifade eden Kayhan, Zonguldak'ta insanların kıyı balıkçılığı sayesinde balık tüketebildiğini söyledi.

"Hamsi 10 TL'ye satılıyor"

Kayhan, mezgit balığının 25-30 TL'ye, zargana balığının ise 40 TL'ye satıldığını ifade etti. Hamsinin Doğu Karadeniz'den geldiğini belirten Kayhan, bu nedenle ufak olmasına rağmen tezgâhlarda 10 TL'ye satıldığını aktardı.

Kasım ve Aralık aylarının sıkıntılı geçeceğine dikkat çeken Kayhan, buna rağmen umutlarını yitirmediklerini, balığın geç olacağını ancak kesin olacağını ekledi. 

Zonguldak'ta mezgit balığının kilogramı 25-30 TL, zargana balığının kilogramı 40 TL, hamsinin kilogramı 10-15 TL, sarı kanatın kilogramı ise 50 TL'den satışa sunuluyor.

Yorumlar (0)