Bakanlıktan vatandaşlara 'oynaklık' uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi çerçevesindeki gelişmelerin yakından takip edildiğini kaydederek, 'TL'ye güven' mesajı verdi.

EKONOMİ 24.02.2022, 18:20 26.02.2022, 09:27
Bakanlıktan vatandaşlara 'oynaklık' uyarısı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan askeri müdahalesi çerçevesindeki gelişmelerin yakından yakından takip edildiği bildirildi. 

"Tüm önlemler alınacak"

"Uluslararası camiada meydana gelen bu gelişmelerin olası finansal ve ekonomik etkileri turizm, müteahhitlik, enerji, dış ticaret ve tarım dahil olmak üzere hemen her boyutuyla, bakanlığımız tarafından ve ilgili tüm bakanlıklarla istişare içerisinde izlenmektedir. Şu ana değin olduğu gibi bundan sonraki süreçte de gerekli olan bütün önlemler kararlı bir şekilde alınacaktır." ifadelerine yer verilen açıklamada, Türk ekonomisinin, çok sağlam temelleriyle, geçtiğimiz dönemde birçok dış ve iç şoku bertaraf ettiğinin altı çizildi.

Yatırımlara, istihdama, ihracata ve üretime öncelik veren, istikrarlı ve stabil büyümeyi hedefleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile birlikte atılan adımlar sayesinde Türkiye'nin zorluklara karşı direncinin çok daha kuvvetlendirildiğine vurgu yapılan açıklamada, yakın dönemde manipülatif söylemlere güvenip, bir hayli riskli pozisyonlar alan yurttaşların önemli maddi kayıplarla burun buruna kaldığına işaret edildi.

"TL'ye güvenin"

Açıklamada, şöyle denildi:

"Son birkaç ayda TL'yi kuvvetlendirmek için önemli politikalar bir bir uygulamaya geçirilmiş ve bu hususta başarı sağlanmıştır. Bu kapsamda, uluslararası piyasalarda bahse konu gerginliğin sebep olduğu oynaklıklara karşı yurttaşlarımızın TL ve TL cinsi varlıklara olan güveninin sürmesinin ve riskli yatırımlardan kaçınmalarının her yönden önemli olduğunu değerlendirilmiştir."

Yorumlar (0)