Bakanlıktan memur maaşlarına dair açıklama

Bu ay maaşların hesaba geçmesiyle birlikte yüzde 13,52 oranında ek zam ve 1-14 Ocak tarihlerinde katsayı artışından dolayı kaynaklanan iki haftalık maaş farklarının da ödenebilmesi maksadıyla sistemler kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açılacak.

EKONOMİ 12.01.2023, 19:50
Bakanlıktan memur maaşlarına dair açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu personellerinin refah seviyesini artırmaya yönelik olarak ek zam tutarının çabuk bir şekilde hesaplara aktarılması için bilişim altyapılarının hazır vaziyette olduğunu açıkladı. 

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, bakanlığa bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi vasıtasıyla, 210 kamu idaresinde 2,9 milyon kamu personelinin maaşının dijital ortamda ödenmesinin sağlandığı kaydedildi.



"Sistemlerimizi kamu kurumlarının kullanımına açacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yüzde 30 oranındaki zammın Meclis Genel Kurulu'nda kabul gördüğü anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamu çalışanlarının refah seviyesini artırmaya yönelik olarak ek zam tutarının çabuk bir şekilde hesaplara aktarılması için ekibimiz büyük bir özveriyle çalışarak sistemleri güncellediler. Bu ayki maaşlarının hesaplara geçmesiyle beraber, yüzde 13,52'lik ek zam ve 1-14 Ocak tarihleri arasındaki katsayı artışından kaynaklanan iki haftalık maaş farklarının da ödenebilmesi maksadıyla sistemlerimizi kamu kurumlarının kullanımına açacağız."

Yorumlar (0)