Bakanlıktan inşaat sektörüne müdahale: Önlemler artacak

Çimento ve klinker fiyatlarında yaşanan fiyat artışının önüne geçileceğini aktaran Ticaret Bakanlığı, söz konusu ürünlerin yurt içerisindeki tedarik sürecinin rahatlatılmasına dair önlemlerin gecikmeden alınacağını bildirdi.

EKONOMİ 13.01.2023, 11:56 14.01.2023, 10:40
Bakanlıktan inşaat sektörüne müdahale: Önlemler artacak

İnşaat sektöründe yaşanan fiyat artışı ile ilgili açıklamada bulunan Ticaret Bakanlığı, konu ile ilgili bir yazılı bilgilendirme sağladı. Ekonomi alanında büyük bir öneme sahip olan, dolaylı ve doğrudan şekilde birçok sektörü etkileyen inşaat sektöründe yaşanan gelişmelerin, Bakanlık tarafından yakından takip edildiği ifade edildi.

Bazı ürünler "İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi"ne eklendi

İnşaat sektöründe çoğunluk tarafından tercih edilen çimento ve klinker dış satımının ilk olarak yurt içi arzın giderilmesi düşüncesiyle yakından izlendiğine dikkat çekilen açıklamada, gereken önlemlerin zamanında oluşturulmasını sağlamak için söz konusu ürünlerin 4 Eylül 2021 gününde "İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi"ne eklendiğine dikkat çekildi.

İlave tedbirler alınacaktır

Bakanlık tarafından yapılan yazılı bilgilendirmede şu ifadelerde bulunuldu: "Çimento ve klinker ürünlerinde yurt içi tedariki açısından son zamanlarda sorunlar yaşandığına dair Bakanlığımıza birden fazla bildirimler gelmiştir. Söz konusu ürünlerin özellikle son 1-2 ay içerisinde yurt içi satış fiyatlarında tarafımızca görülen artışlar sebebiyle, bu ürünlerde yaşanan fiyat artışlarını engelleyebilmek ve yurt içi arzının karşılanmasına dair ihtiyaç duyulabilecek önlemler Bakanlığımız tarafından ivedilikle alınacaktır. Bu önlemlerin piyasada oluşturacağı, tarafımızca beklenen pozitif seyrin talep edilen seviyede olmaması durumunda alınmış önlemlere ilave farklı tedbirlerin sağlanmasından geri durulmayacağı da ilgili kişilerin bilgisine sunulmasında yarar görülmektedir."

Yorumlar (0)