Bakanlıktan 'buğday ithalatı' paylaşımı: Ülkeye alınmadı!

Türkiye'nin Hindistan'dan ithal ettiği buğdaylarda hastalık tespit edildiği iddia edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, iddialara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

EKONOMİ 28.05.2022, 22:30 Hakan Öksüz
Bakanlıktan 'buğday ithalatı' paylaşımı: Ülkeye alınmadı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Türkiye, Hindistan'dan hastalıklı buğday ithal ediyor." şeklindeki iddialara yanıt verdi. 

Açıklama, Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapıldı. İthal edilen buğdaylarda bitki sağlığı kontrollerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, "Hint sürmesi (Tilletia indica) hastalığının tespit edilmesi halinde, buğdayların ülkeye girişine müsaade edilmiyor." denildi.

"Hint sürmesi hastalığı tespit edildi"

Söz konusu hastalığın tespit edilmesi durumunda, buğdayların geldiği ülkeye bakılmadan geri çevrildiğini kaydeden Tarım ve Orman Bakanlığı, "Bu prosedür, dünyanın herhangi bir bölgesinden gelen tüm buğdaylar için uygulanıyor. Yapılan incelemeler sonucunda buğdaylarda, Hint sürmesi hastalığının bulunduğu tespit edilmiştir. Bu durumda ithalatın uygun olmadığı ilgili firmaya bildirilmiştir." ifadeleri kullandı.

Açıklamada, söz konusu buğdayların ülkeye girişine müsaade edilmediği bildirildi. Türkiye'nin Hindistan buğday ithal etmediği ve sosyal medyada "ithalat belgesi" olarak paylaşılan belgenin, "bitki sağlığı belgesi" olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)