Bakanlık duyurdu: Barkodlar pasife alınamayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tıbbi malzeme sağlayan firmaların senelik aidat ödemelerini yapamamaları halinde barkodlarının pasife alınması uygulamasının 1 Temmuz gününe kadar durdurulduğunu bildirdi. 

EKONOMİ 01.04.2020, 11:46 01.04.2020, 12:15
Bakanlık duyurdu: Barkodlar pasife alınamayacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tıbbi malzeme sağlayan firmaların senelik aidat ödemelerini yapamamaları halinde barkodlarının pasife alınması uygulaması 1 Temmuz gününe kadar ertelendi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, firmaların tıbbi malzeme listesinde yer almak içinS osyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) senelik olarak ödemek zorunda oldukları aidat ücretlerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Açıklamada, senelik aidat ücretini 1 Mart gününe kadar ödemeyen firmaların tüm barkodlarının normal koşullarda 1 Nisan itibarıyla pasife alındığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Koronavirüsle mücadele tedbirlerimiz kapsamında, firmaların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yeni bir düzenleme daha yapıldı. 2020 yılı için SGK’ya yatırılması gereken ‘Tıbbi Malzeme Listelerinde Yer Alma Yıllık Aidat Ücreti’ni ödeyemeyen firmaların tüm barkodlarının pasife alınması işlemi 1 Temmuz’a ertelendi."

Yorumlar (0)