Bakanlık 559 hileli ürünü açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, tağşiş veyahut taklit yapıldığı kesinlik kazanan 371 şirkete ait 559 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı.

EKONOMİ 01.03.2022, 23:59
Bakanlık 559 hileli ürünü açıkladı

Bakanlık, tağşiş ve taklit ürüne sahip şirketleri ifşa etti.

Bakanlığın resmi internet adresinde paylaşılan listede, sahte olduğu kesinlik kazanan ürünlere yer verildi.

Gerçekleştirilen testler neticesinde sahte olduğu kesinlik kazanan 559 ürünün 371 şirkete ait olduğu belirtildi.

Bakanlıktan açıklama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

​"Türkiye'de gıda güvenilirliğinin tesisi, gıdalarda tağşiş ve taklidin önlenmesi, bireylerin sağlığının ve tüketici çıkarlarının korunması ile sektördeki haksız rekabetin önlenmesi maksadıyla gıda ve gıdayla temas eden malzeme ve maddelerin dağıtım, işleme ve üretiminin bütün aşamalarında resmi kontrol çalışmaları bakanlığımızca titizlikle yürütülmektedir.

İlgili yönetmelik doğrultusunda, laboratuvar testleri neticesinde tağşiş veyahut taklit yapıldığı kesinlik kazanan gıdaları ithal eden/üreten,  insanların sağlığını tehlikeye sokacak şekilde değiştirilmiş gıdaları satan ve/veyahut üreten şirketin adı, ürünün adı, markası, seri ve/veya parti numarasını gösteren bilgiler kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Bahse konu uygulama tüketici çıkarının ve sağlığının korunması ve gıda sektöründeki haksız rekabetin engellenmesine büyük oranda katkı sunmaktadır.

Daha evvel 26 defa gerçekleştirilen kamuoyu duyuruları ile gıdalarda tağşiş, taklit yapıldığı veyahut ilaç etken maddesi eklendiği belirlenen toplam 1609 şirketin 3605 ürünü kamuoyuna aktarılmıştır. Bugün gerçekleştirilen 27'inci kamuoyu duyurusu ile 371 şirkete ait 559 parti ürün kamuoyunun bilgisine sunulmuş durumdadır. Böylelikle ilk kamuoyu duyurusunun gerçekleştirildiği 2012'den beri 1887 şirkete ait 4164 parti ürün kamuoyuna arz edilmiştir."











































































































Yorumlar (0)