Bakanı Elvan: “Enflasyonun düşmesiyle birlikte TL varlıklara giriş artacak” 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, döviz kuru hakkında açıklamalarda bulundu. Elvan, “Kurda istikrarın sağlanmasıyla birlikte TL’nin değerinin artacağını aktardı. 

EKONOMİ 18.06.2021, 13:03 19.06.2021, 14:36
Bakanı Elvan: “Enflasyonun düşmesiyle birlikte TL varlıklara giriş artacak” 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Bursa İş Dünyası ile Buluşma” programında iş hayatının tanınmış isimleriyle bir araya geldi. Programda konuşma gerçekleştiren Elvan’ın döviz kuru hakkındaki açıklaması dikkat çekti.

Elvan: “Kararlı duruşumuz ve uyguladığımız politikalar sayesinde enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin kırılması sağlanacak. Enflasyon ile mücadele, uyguladığımız ve uygulayacağımız tüm politikaların merkezinde yer alıyor. Bizler için en önemli olgu, büyümenin kapsayıcı ve sürdürülebilir olmasıdır. Kur istikrarının sağlanmasıyla birlikte enflasyon düşüşü ve sermaye girişi hızlanacak. Bu sayede TL varlıklara da giriş artacak. Bu politika ile sürdürülebilir büyümeye katkı sağlanmış olacak.” 



“Salgın döneminde 55 milyon TL destek verdik” 

Elvan: “Salgın döneminde 9 buçuk milyon vatandaşımıza aralıklı olarak toplamda 55 milyar Türk lirası destek verdik. Vatandaşlara ve iş yerlerine verdiğimiz tüm destekler ise 141 milyar TL’yi aştı. Bu desteğin 2021 sonuna kadar 191 milyar TL’yi bulması hedefleniyor. Bu sayı da milli gelirin yüzde 3,14’üne denk geliyor.” 

Yorumlar (0)