Bakan Yanık'tan kış desteği açıklaması: "7 milyar TL yardım..."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Kış ayları öncesinde sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Çeşitli başlıklarla yaklaşık 7 milyar TL nakdi destek sunacağız." açıklamasını yaptı.

EKONOMİ 11.11.2022, 13:56 13.11.2022, 08:02
Bakan Yanık'tan kış desteği açıklaması: "7 milyar TL yardım..."

Maddi olanakları yetersiz olanlar için çalışmalar sürüyor.

7 milyar TL yardım verilecek

Kış mevsimine az bir süre kala yeni bir ekonomik desteği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış mevsiminde ihtiyaç sahibi vatandaşların elektrik ve yakacak giderlerine destek vermek için toplamda 7 milyar TL yardım vereceklerini açıkladı.

Bakan Yanık, kış öncesinde ihtiyaçlar doğrultusunda, 7 milyar lira destekte bulunacağı ile ilgili genişletilen sosyal desteklerle, dezavantajlı insanlara kamu kaynaklarının aktarıldığını söyledi.

"Periyodik payı 2 kat artırdık"

Türkiye'nin dört bir tarafından halihazırda bulunan 1003 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına düzenli bir biçimde kaynak aktardıklarını söyleyen Bakan Yanık, "Kış öncesinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın temel gereksinimlerinin karşılanması için her ay düzenli aktardığımız periyodik payı, 2 kat artışla birlikte 450 milyon liraya çıkardık." sözlerini kullandı.

Bakan Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' çerçevesinde kasım ayına yönelik ödemelerin başladığını açıklayarak, "Gelişen ve büyüyen ülkemizin refahını, vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz eylül ayında bu kapsamda bütçesini 40 milyar liraya çıkardığımız desteğimizde bu ay ödemeleri artırarak yapıyoruz. Hak sahibi vatandaşlarımıza 850-1250 TL arasında bir ödeme yapacağız." sözlerini kullandı.

"Çocuk sayısına göre aylık 350-650 TL arasında destek veriyoruz"

‘Türkiye Aile Destek Programı' çerçevesinde başlatılan 'Çocuk Bileşeni'nin ilk ödemelerin bu ay yapıldığına dikkat çeken Yanık, "Sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklarımıza ilişkin yeni desteğimizi vermeye başladık. 'Çocuk Bileşeni' çerçevesinde sosyal yardım yararlanıcısı hanelere, çocuk sayısına bakarak aylık 350-650 TL arasında destek veriyoruz. Bu kapsamda destekten faydalanmaya hak kazanan 1,8 milyon hanemize 776 milyon TL ek destek sağladık. Bu şekilde 'Türkiye Aile Destek Programı' çerçevesinde hem 'Aile Bileşeni' hem de 'Çocuk Bileşeni' ile beraber toplam 3,2 milyar TL'yi hak sahibi 2,5 milyon hesaba yatırmış olduk." ifadelerini kullandı. 

"130-260 TL arasındaki desteğimizi vereceğiz"

Bakan Yanık, 2019’dan bu yana devam eden 'Elektrik Tüketim Desteği'nde de yeni bir düzenleme yaptıklarını söyleyerek, "Türkiye Aile Destek Programı'ndan faydalanan haneleri de Elektrik Tüketim Desteği'nden artık faydalandırmaya başladık. 130-260 TL arasındaki desteğimizi hanelerimize sunacağız. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte toplam 666 milyon TL miktarındaki 'Elektrik Tüketim Desteği'mizi hanelerimizin kullanımına sunacağız." sözlerini kullandı.

"Kiracıları da kapsama dahil ettik"

İhtiyaç sahibi olanların ısınma giderlerine destek amacıyla bu yıl uygulamaya alınan 'Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde, kış aylarındaki ödemelerinin bu hafta itibarıyla başlayacağını söyleyen Bakan Yanık, "Elektrik Tüketim Desteği'nde yapıldığı gibi kış öncesinde vatandaşlarımızın ısınma tutarı yükünün azaltılması için Doğal Gaz Tüketim Desteği'mizde büyük düzenlemeler yaptık. Bunun öncesinde ilk başta destekten faydalanma şartını esneterek, kiracı vatandaşlarımızı kapsama ilave ettik. Daha sonra, 450-1150 TL arasındaki 2022 yılı kış zamanı için belirlenen destek miktarımızı 900-2 bin 500 TL noktasına yükselttik. Önümüzdeki süreçte ödemelerimizi yapacağız" açıklamasını yaptı.

Başvurular devam ediyor

Bakan Yanık, eylül ayında 'Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde başlayan başvuruların e-Devlet yoluyla devam ettiğini söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

Ayrıca Bakan Yanık, yaşlı ve engelli vatandaşlara ilişkin hizmetlerin, hak temelli ve insan odaklı politikalar kapsamında yürütüldüğünü söyleyip, "Yaşlı ve engelli vatandaşların toplumsal hayata etkin ve tam katılımları ile bağımsız bir biçimde yaşayabilmeleri için sağlıktan eğitime, sosyal hayattan ekonomiye her alanda yanındayız. Bu kapsamda kasım ayında 2,1 milyar TL engelli ve yaşlı aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına gönderdik."

Yorumlar (0)