Bakan Yanık'tan 'doğal gaz desteği' açıklaması

Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine doğal gaz desteği de sunacaklarını açıkladı.

EKONOMİ 28.12.2021, 21:57
Bakan Yanık'tan 'doğal gaz desteği' açıklaması

İştirak ettiği bir televizyon programında soruları cevaplayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, engelliliğin herkesin başına gelebileceğini ve bir kusur olmadığını söyledi.

Gereksinimi olup da başvuru yapan hiçbir yurttaşı geri çevirmediklerini ifade eden Yanık, 535 bin kişiye evde bakım yardımı yapıldığını, bu kişilere ayda 1.798 TL para verildiğini ifade etti.

Bu çerçevede 2021 yılında toplam 11 milyar TL ödeme yapıldığını aktaran Yanık, "Aralık ayı hariç olmak üzere, 2021'de 4,7 milyar TL engelli aylığı dağıttık." şeklinde konuştu.

"Alımlara başlıyoruz"

Yanık, engellilerin devlet dairelerinde istihdamı, gazilerin ve şehit yakınlarının istihdamı ile bakımevlerinde yetişenlerin istihdamı olmak kaydıyla, Bakanlığın 3 gruba sosyal atama gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bahse konu istihdamlarda kadroyu Bakanlığın açıklamadığına işaret eden Yanık, şöyle konuştu:

"Her bir kamu kurumunda yüzde 3 oranında engelli çalışmak zorunda. Kurumlardan talep aldıktan sonra atama yapıyoruz. Ocak ayında 2.927 engellinin atamasını yapacağız. 6 bin kişilik kadro ise Bakanlığımıza ait. Hemen hemen tüm alanlarda alım yapılacak. Bakanlığımızın internet sitesini sürekli olarak takip etsinler. Bizim genç ve hevesli insanlara gereksinimimiz var." 

"Doğal gaz yardımında bulunacağız"

Bakanlık olarak gerçekleştirilecek olan doğal gaz yardımının detaylarını paylaşan Bakan Yanık, “Kömür yardımı kadar doğal gaz yardımı da yapacağız. Normal koşullarda diğer sosyal yardım ödemelerini kart dağıtarak yapıyorduk. Burada işin içinde fatura olduğunu için ödeme noktalarıyla anlaşacağız. Faturayı biz de ödeyebiliriz ya da yurttaşa da yatırabiliriz. Bu noktalar henüz netleşmedi. Bu hizmeti en kısa zamanda halkımıza ulaştıracağız." diye konuştu. 

"Her canlıya değer veriyoruz"

Bakan Yanık, sokak hayvanlarına ilişkin son günlerde yaşanan tartışmalar ile ilgili de açıklamalar yaptı.

"Biz her canlıya değer veren bir toplumuz." diyen Yanık, şu sözleri sarf etti: 

"Tarihimiz boyunca hayvan haklarını koruyan bir toplumuz. Evcil hayvan sahiplerinin ihmali olursa cezai sorumluluk ortaya çıkar. Bu manada hem sorumluluk hem de hukuki noktada mahkemelerimizin de yurttaşa sorumluluğunu artıracak kararları sağlaması gerekiyor."

Yorumlar (0)