Bakan Yanık açıkladı: Doğal Gaz Desteği ödemeleri başladı

İhtiyaç sahibi hanelere verilecek Doğal Gaz Tüketim Desteği ile ilgili konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin başladığını açıkladı.

EKONOMİ 18.11.2022, 12:38 19.11.2022, 09:07
Bakan Yanık açıkladı: Doğal Gaz Desteği ödemeleri başladı

Kış aylarında dair işlemlerin, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül günü itibarıyla alındığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından hak sahipliği kabul edilen 336 bin eve toplam 271,7 milyon liralık destek sağladık.” dedi.

“Isıl enerji haritası göz önünde tutuluyor”

Doğal gaz altyapısı olan 603 ilçede hayatını sürdüren ve ikamet yerlerinde doğal gaz aboneliği bulunan bütün ihtiyaç sahiplerinin destekten faydalanabileceğini dile getiren Bakan Yanık, “İhtiyacı bulunan hanelere dair faaliyete soktuğumuz Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı’nda kış ayı ödemelerimiz hesaplara geçmeye. Isıl harita göz önünde tutulduğunda tespit ettiğimiz destek miktarı senelik 900 lira ve 2 bin 500 lira arasında değişiklik gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“Başvuruları kabul edilenler PTT’ye giderek destekten yararlanabilecek”

Söz konusu programdan daha fazla kişinin faydalanması için yeni çalışmalar sağlandığını aktaran Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi olan ailelere yönelik sisteme sokulan Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış ayına dair başvurular devam ediyor. Geçtiğimiz dönemler bu program içinde bulunmayan kiracılarımızı da destek içerisine aldık. Bizler bu noktada başvuru koşulları uygun olan kiracı veya ev sahibi olarak hayatını sürdüren, mesken şeklinde bulunan hanelerde yaşayan kişiler destekten faydalanabilecek” dedi.

Doğal Gaz Tüketim Desteği’nden hem ön ödemeli hem de faturalı sayacı bulunan evlerin faydalanabileceğine dikkat çeken Bakan Yanık, “e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvuruları kabul edilen vatandaşlar, PTT’ye giderek faturalarını gösterecek ve destekten faydalanabilecek. Ön ödemeli sayacı bulunan vatandaşlara ise destek oranı kartlara aktarılacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)