Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Enflasyonun etkisinden koruyacak bir asgari ücret rakamı belirleyeceğiz buna emin olabilirsiniz.”

EKONOMİ 11.11.2022, 12:02 12.11.2022, 08:06
Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 bütçelerinin görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı.

2023 bütçe görüşmeleri başladı

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya gelen komisyonda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 yılı asgari ücret zammı ile ilgili de konuştu.

"Enflasyonun etkisinden koruyacak bir rakam belirlenecek"

Enflasyonun etkisinden vatandaşları koruyacak bir asgari ücret belirleneceğini söyleyen Bakan Bilgin, şu sözleri kullandı:

"Milletvekili arkadaşların asgari ücretteki isteği 5 bin TL'ydi ama 5 bin 500 TL oldu. Niye oldu, enflasyona karşı duyarlılığımızı göstermek adına. Temmuz ayında enflasyona karşı ücretleri koruyucu bir durum yoktu ama reel ücrette erimenin tablosunu anlayınca müdahale etmemiz gerektiğini belirledik. Aynı şeyi şimdi de yapacağız. Şu an için beklentiniz nedir onu bilmiyorum fakat emin olun reel ücreti enflasyonun karşısında gerileten etkisini kaldıran bir ücret belirleyeceğiz. Aralık ayında asgari ücret komisyonunda bir araya geleceğiz.

Temsilcileriyle bunu yapacağız fakat herkes bilsin ki enflasyon karşısında Türkiye emekçilerini koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe adım atıyoruz."

Yorumlar (0)