Bakan Varank’tan destek açıklaması: Daha fazla işletme yararlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ tanımıyla ilgili önemli güncellemeler yapıldığını belirterek mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin hem KOSGEB desteklerinden hem de bankaların farklı faiz desteklerinden daha fazla yararlanabileceğini söyledi.

EKONOMİ 26.05.2023, 11:41 Şeyda Gül
Bakan Varank’tan destek açıklaması: Daha fazla işletme yararlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Yönetmeliği’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. KOBİ’lere devletin verdiği farklı destekler olduğunu söyleyen Varank, küçük, mikro ve orta ölçekli işletmelerin başta KOSGEB olmak üzere devletin pek çok farklı desteklerinden yararlanabileceğini hatırlattı. İşletmelerin kendisinden bir talebi olduğunu aktaran Varank, KOBİ tanımını güncelleyerek daha fazla firmanın KOBİ desteklerinden faydalanabilmesine istediklerini söyledi. İşletmelerin bu isteğini dikkate aldıklarını ifade eden Varank, Resmi Gazete’de KOBİ tanımıyla ilgili önemli güncellemeler yaptıklarının altını çizdi. Bundan sonra KOBİ olabilmek için 250 milyon lira ve altında ciro değil 500 milyon lira ve altı ciro yapmanın yeterli olacağına söyleyen Varank, “Küçük ölçekli işletmeler 125 milyon liralık ciroya kadar kabul ediliyordu, bu 250 milyon liraya çıkarıldı. Mikro ölçeklilerde de bu sınırı biraz daha yukarı taşımış olduk” ifadelerini kullandı.

Çok daha fazla şirket bu desteklere başvurabilecek

Böylece mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin KOSGEB desteğinin yanı sıra bankaların farklı faiz desteklerinden de daha fazla yararlanabileceğinin altını çizen Varank, çok daha fazla şirketin bu desteklere başvurabileceğini vurguladı.

İşletmelere önemli katkı sağlayacak

Türkiye ekonomisinde KOBİ’lerin ağırlığının çok fazla olduğunu ve bu değişikliği sektörün talep ettiğini ifade eden Varank, KOBİ’lere dönük yapılan desteklere arttırma çalışmalarının, gelecek süreçte İşletmelere önemli katkı sağlayacağına işaret etti.

Yatırım, üretim, istihdam, ihracat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında ilan ettiğini belirten Varank, farklı destekleri önümüzdeki dönemde de sürdürmeye devam edeceklerini duyurdu. “Şu anda yatırım iştahı üst seviyede” diyen Varank, Türkiye'nin her yerinde işletmelerin birinci talebinin yatırımlık arazi olduğunu söyledi. İşletmelerden “Organize Sanayi bölgeleri doldu, onu genişletmemiz lazım” taleplerinin geldiğini ifade eden Varank, “Önümüzdeki dönemde eğer gerçekten üretimle, katma değerli üretimle kalkınan bir Türkiye'yi inşa etmek istiyorsak ki bizim formülümüz belli, her konuşmamızda bunu söylüyoruz. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat” dedi.

Bu formüle dönüp desteklere devam edeceklerinin altını çizen Varank, Türk sanayisi ve üretim ekosistemi ile üreten Türkiye'yi de Türkiye Yüzyılını da beraber inşa edeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)