Bakan Turhan açıkladı: İlk kazma bu yıl vurulacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul Projesi'nde ihale aşamasına gelindiğini kaydederek, "Bu yıl içerisinde ilk kazmayı vuracağız." dedi.

EKONOMİ 04.02.2020, 10:51 04.02.2020, 11:12
Bakan Turhan açıkladı: İlk kazma bu yıl vurulacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin toplantı gerçekleştirdi. 

Bakan Turhan, İstanbul Havalimanı'nda uçak ve yolcu trafiğine ilişkin açıklamada bulundu.

Hizmete açıldığı günden 2019 yılının sonuna kadar havalimanında 330 bin uçak ve yaklaşık 55 milyon yolcu trafiğinin gerçekleştiğini kaydeden Turhan, "İstanbul Havalimanı henüz ilk yılında garanti edilen yolcu sayısını geçtiğinden, kamuya 22.4 milyon euroluk bir ek ödeme yapacak." dedi. 

"Kanal İstanbul'da ihale aşamasına gelindi"

Turhan, Kanal İstanbul Projesi'nde ihale aşamasına gelindiğini kaydederek, "Bu yıl içerisinde ilk kazmayı vuracağız." ifadesini kullandı. 

"Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi bu yıl yapılacak"

Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ne ilişkin Turhan, "Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğimiz projenin ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz." diye konuştu. 

"Test sürüşlerine başlayacağız"

Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının tamamlanacağını ve yüksek hızlı trenin Sivas’a ulaştırılacağını belirterek, "Bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerine başlayacağız." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)