Bakan Selçuk: Tüm iş yerleri "Kısa Çalışma Ödeneği"ne başvursun!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 1752 ile 4 bin 380 lira arasında bir desteği çalışanlarımıza sunacağız. 3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Tüm iş yerlerine bu ödeneğe başvurmaları çağrısı yapıyorum." açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 09.04.2020, 11:30 09.04.2020, 12:14
Bakan Selçuk: Tüm iş yerleri "Kısa Çalışma Ödeneği"ne başvursun!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hayata geçirilen Kısa Çalışma Ödeneği'ne ilişkin açıklamada bulundu. 

Tüm iş yerlerine "Kısa Çalışma Ödeneği"ne başvurmaları için çağrıda bulunan Selçuk, şunları söyledi:

"Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 1752 ile 4 bin 380 lira arasında bir desteği çalışanlarımıza sunacağız. 3 ay boyunca başvurular geçerli olacak. Tüm iş yerlerine bu ödeneğe başvurmaları çağrısı yapıyorum. Kısa çalışma ödeneğinde sektör ya da çalışan sayısı ayrımı yapılmıyor. Brüt ücretin yüzde 60'ı, netin yüzde 70'ine geliyor." 

Selçuk'un açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Koronavirüs salgını başladığından itibaren bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma içerisine girdi. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

"Öncelikle evde kalmalarını sağlamak adına raporların geçerli sayılmasına devam edildi. Biz bütün kuruluşlarımızla, Sağlık Bakanlığının kurallarına uymaya devam ediyoruz. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyoruz bütün vatandaşlarımızın."

"Koronavirüs haricinde de biz vatandaşlarımıza her daim dokunuyoruz. Vakıflara yaptığımız yardımı 180 milyona çıkardık, ilerleyen günlerde bunu daha da artıracağız."

"2,3 milyon haneye biner lira ulaştırmayı hedefliyoruz."

Yorumlar (0)