Bakan Nebati’den ekonomi yorumu: Tabana yayılıyor

Küresel çapta ekonomik sorunlar yaşandığına vurgu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ettiğini söyledi.

EKONOMİ 06.07.2022, 15:43 07.07.2022, 08:59
Bakan Nebati’den ekonomi yorumu: Tabana yayılıyor

Türkiye Ekonomi Modeli ile ilgili bilgilendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı Nurettin Nebati, izlenilen yol haritasını resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye Ekonomi Modeli nedir?

Altı ana kısımla ifade edilen adımlar dünyada meydana gelen krizlerin etkisi altına aldığı Türk ekonomisinde TL’nin değerlendirilmesi ve kullanımını fazlalaştırılması adına gerçekleştirilen girişim ve verilen kararları içerisinde barındırıyordu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Dünya üzerinde yükselişe geçen emtia fiyatları, artan enflasyon, tedarik zinciri sorunları ve enerji krizi üzerine eklenen Ukrayna-Rusya savaşının negatif etkilerini azaltmak adına yurt içerisinde vergi muafiyetleri, kira artış miktarlarına yönelik yüzde 25'lik ölçünün getirilmesi ve Türk Lirası konulan mevduatlara kur koruması sağlanması gibi uygulamalar getirilmiştir” denildi.

“Dengeli ve sağlıklı şekilde büyüyor”

Resmi Twitter hesabından ekonomi hakkında değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yayınladığı paylaşımda, "Şu anki dönemde, hızla yükselen fiyat artışları ve küresel çapta meydana gelen tüm ekonomik krizlere rağmen Türkiye’nin ekonomisi sürdürülebilir, dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. İstihdamımızda somut artışlar yaşanıyor. Her yeni ayda ihracat rekorları kırıyoruz” dedi.

“Daha güçlü üretim ekonomisi çalışmaları devam ediyor”

Ekonomik büyümeyi kararlılıkla sürdürmeyi planladıklarını söyleyen Bakan Nebati, “Güçlü üretim ekonomisi oluşturabilmek için Türkiye Ekonomi Modelimizi kararlılıkla uyguluyoruz. Büyümenin tüm vatandaşlara ve tabana yayılmasına ehemmiyet veriyoruz" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)