Bakan Nebati tarih verdi: 'Tek haneli enflasyon ile gireceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Dün akşam itibarıyla kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları, 340 milyar TL’ye ulaştı. 10 milyar doları geçen bir döviz bozumu ve TL girişi yaşandı" sözlerini kullandı.

EKONOMİ 11.02.2022, 16:50
Bakan Nebati tarih verdi: 'Tek haneli enflasyon ile gireceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir TV programında ekonomiye ilişkin açıklamalar yaptı.

“Hedef; Mayıs 2023’te tek haneli enflasyon”

Bakan Nebati, “Dün akşam itibarıyla kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları, 340 milyar TL’ye ulaştı. 10 milyar doları geçen bir döviz bozumu ve buna yakın bir miktarda TL girişi yaşandı" açıklamasını yaptı.

Yarın yeni bir paket açıklaması yapacaklarını söyleyen Bakan Nebati, “Psikolojiyi aksine çevirmek adına bir adım atacağız. Sene sonunda yüzde 24’lerde bir enflasyon yaşayacağız. Haziran seçimlerinden önce enflasyonu mayısta tek hanede göreceğiz. Tek haneli enflasyonla seçime gireceğiz. Dolayısıyla 2023’e, bütçe açığını artırmayacak büyüme modeliyle gireceğiz.” açıklamasını yaptı.

“Enflasyonda yeni enstrüman olabilir mi?”

Bakan Nebati, "Kur korumalı TL mevduat hesapları belli bir aşamaya geldi, altın da gelir ve yeni ihtiyaç çıkarsa, diğer enstrümanları da uygulayabiliriz. İhtiyaç olması halinde enflasyona karşı korumalı enstrüman gibi şeyler olabilir" sözlerini kullandı.

Londra görüşmeleri

Yatırımcılarla Londra'da yaptığı görüşmelere değinen Bakan Nebati, “Görüşmeler harika geçti. Yatırımcılar Londra'da görüşmelerden mutlu ayrıldı, hepimiz mutlu ayrıldık. İletişimimiz sürecek. Washington ve Uzak Doğu görüşmeleri de yapacağız."

Yorumlar (0)