Bakan Nebati: Motorin fiyatı 22 liraya indi ama manşetlerde yok!

"Yüz Yüze 100 Gün" programının Ümraniye'de yapılan açılış töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "OECD ülkeleri içinde akaryakıttan bizim kadar düşük vergi alan başka ülke yok. Motorin fiyatı 22 liraya düştü ama manşetlerde yer verilmiyor." dedi.

EKONOMİ 11.08.2022, 15:13 11.08.2022, 17:49 Hakan Öksüz
Bakan Nebati: Motorin fiyatı 22 liraya indi ama manşetlerde yok!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Yüz Yüze 100 Gün" programının açılış törenine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle dünya ekonomisinin büyük bir durgunluk döneminden geçtiğine değinen Nebati, "İkinci Dünya Savaşı'ndan beri böyle bir durgunluk görülmemişti." dedi.

"Arz-talep dengesinde bozulma oldu"

Çin tarafından uygulamaya konulan koronavirüs tedbirlerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle de tedarik zincirlerinde bozulmanın meydana geldiğini aktaran Nebati, bu olumsuzluklardan dolayı arz-talep dengesinde bozulmanın yaşandığını bildirdi. Enerji fiyatlarında küresel çapta artış yaşandığına işaret eden Bakan Nebati, "Doğal gaz ile birlikte petrolün varil fiyatlarında da artış meydana geldi. Pandeminin etkili olduğu 2020 ve 2021'de bile ekonomimiz büyüme kaydetti." ifadelerini kullandı.

"251 milyar liralık vergi gelirinden vazgeçtik"

Yüksek enflasyonla kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini yineleyen Bakan Nebati, "Enerji fiyatlarında yaşanan artıştan halkımızın etkilenmesini istemiyoruz. Bu durumun olumsuz etkilerini en düşük düzeye indirmek için enerji fiyatlarındaki artışları sübvanse ettik. Bunu sağlamak için 251 milyar liralık vergi gelirinden vazgeçtik. OECD ülkeleri içinde akaryakıttan bizim kadar düşük vergi alan başka ülke yok, Aldığımız vergi oranı yüzde 24 civarında. Motorin fiyatı 22 liraya düştü ama manşetlerde yer verilmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Yapılan işin hakkını teslim edin"

Petrol fiyatlarının daha da düşmesini arzu ettiklerini kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Düşüşleri her akşam pompa fiyatlarına yansıtıyoruz. Karamsar olmak ve yapılan işin hakkını teslim etmemek doğru bir yaklaşım değil. Petrol fiyatları yükselirken her akşam haberlerde izliyorduk. Düşünce kimseden ses çıkmıyor. Bütün olumsuz görüşlere rağmen bu sıkıntılı süreçte başarı elde ettik. İşsizlik artmadı, fabrikalar açık kaldı. Haziran ayında işsizlik oranı yüzde 10,3'e indi." dedi.

Yorumlar (0)