Bakan Nebati, konut sektörü temsilcileri ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün "Enflasyon ile Mücadele ve Birlikten Berekete" programında konut sektörünün temsilcileriyle buluştu.

EKONOMİ 16.05.2022, 17:37
Bakan Nebati, konut sektörü temsilcileri ile görüştü

Bakan Nebati, bugün konut sektörü temsilcileri ile buluştu. "Enflasyon ile Mücadele ve Birlikten Berekete" programı dahilinde bir araya gelen Bakan Nebati ve temsilciler vatandaşların daha rahat adımlar atması için görüşmeler yaptılar.

Nebati: Sektör temsilcileriyle önemli bir görüşme yaptık

Bakan Nebati, görüşmeler sonrasında konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Nebati, "Enflasyon ile mücadelede ve vatandaşlarımızın daha rahat adımlar atılması hususunda önemli bir görüşme yaptık" dedi.

Görüşmeler Dolmabahçe’de yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektör temsilcileriyle "Enflasyon ile Mücadele ve Birlikten Berekete" görüşmeleri dahilinde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Sarayı Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. 13.00’da başlayan görüşme 15.30’a kadar devam etti.

"Hepimizin ortak meselesi enflasyon!"

Bakan Nureddin Nebati, görüşme sonrasında Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile "Birlikten berekete sloganıyla konut sektöründe faaliyetler gösteren iş insanlarımızla buluştuk. Hepimizin ortak meselesi enflasyon! Bu kapsamda enflasyon ile mücadelede çalışmalarında vatandaşlarımızı daha rahat adımlar atmasını sağlayacak kapsamlı ve önemli bir görüşme yaptık" diye duyurdu.

"Fırsatçılığa ve stokçuluğa karşı asla müsamaha göstermeyeceğiz"

Bakan Nebati, Twitter üzerinden yaptığı açıklamaların devamında, "Bir yandan çözüm alternatifleri üretip bir yandan da yenilikçi uygulamalar gerçekleştiren, cesur ve iyi niyetli girişimlerde bulunan kurumları sonuna kadar destekleyeceğimizden bahsettik. Ayrıca fırsatçılığa ve stokçuluğa karşı asla müsamaha göstermeyeceğimizi altını çizerek belirttik. Bu kapsamda da konut sektörüne ilişkin açıkladığımız destek paketi de dahil olmak kaydıyla piyasadaki tüm fiyatları mercek altına alıp farklı birçok sektörde denetimlerimizi kesintisiz olarak sürdürüyor, aynı zamanda fiyat değişimlerini de yakından takip edip detaylı bir biçimde denetliyoruz" dedi.

Bakan Nebati: 65 kişinin fiyat artışı yaptığını tespit ettik

Konut sektörü temsilcileriyle yaptığı görüşmede 65 bin kişinin fiyat artışı yaptığını tespit ettiklerini söyleyen Nebati, " Bu şahısların yüzde 10 ile 30 arasında fiyatların yükselmesine neden olduğunu da fark ettik" dedi.

Bakan Nebati, temizlik sektöründeki temsilcilerle de buluşacak

Konut sektöründeki temsilcilerle görüşen Bakan Nebati, bir süre sonra da temizlik sektörünün temsilcileriyle buluşacak. Bakan Nebati, geçtiğimiz hafta da gıda sektörünün temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)