Bakan Nebati: G20 ülkeleri içinde en çok büyüyen ikinci ülkeyiz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin ikinci çeyrekte yüzde 7,6 oranında büyüdüğünü duyurdu. Nisan, mayıs ve haziran ayını kapsayan ikinci çeyrek verilerini yorumlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türkiye, OECD ve G20 ülkeleri içinde, yılın ikinci çeyreğinde en çok büyüyen ikinci ülke olmuştur” dedi. 

EKONOMİ 31.08.2022, 13:35 31.08.2022, 13:39
Bakan Nebati: G20 ülkeleri içinde en çok büyüyen ikinci ülkeyiz

TÜİK, uzun süredir merakla beklenen ikinci çeyrek verilerini açıkladı. Paylaşılan istatistiklere göre Türkiye, nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayan ikinci çeyrekte yüzde 7,6 oranında büyüdü. Yılın ilk çeyreğinde de yüzde 7,3 oranında büyüme sağlayan Türkiye, böylelikle yakaladığı ivmeyi sürdürmüş oldu. 

Türkiye’nin büyüme ivmesine dikkat çekti

TÜİK tarafından açıklanan verileri yorumlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir mesaj yayımladı. Türkiye’nin son dönemdeki büyüme rakamlarına dikkat çeken Bakan Nebati, “Ekonomimizin bu senenin ikinci çeyreğinde yıllık bazda ilk çeyrekte göstermiş olduğu güçlü büyüme performansımızın da üstünde yüzde 7,6 oranında büyümüştür. Böylelikle Türkiye, şu ana kadar verisi paylaşılan G20 ve OECD ülkeleri içinde, senenin ikinci çeyreğinde en çok büyüyen ikinci ülke olmuştur” ifadelerini kullandı. 

“Geçtiğimiz senenin sonuna kıyasla, yaklaşık 900 bin kişilik ek istihdam sağlandı”

“Büyümedeki kuvvetli seyrin işgücü piyasasındaki yansımaları senenin ilk yarısında görüldü” diyerek sözlerine devam eden Bakan Nebati, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Bu dönemde geçtiğimiz senenin sonuna kıyasla, yaklaşık 900 bin kişilik ek istihdam sağlandı. Böylelikle işsizlik oranı da yüzde 10,3’e kadar geriledi. İstihdamı ve büyümeyi önceleyen, ihracatı ve üretimi destekleyen ekonomi modelimiz ile elde ettiğimiz bu kazanımlar, senenin kalan aylarında da başarıyla devam edecektir. Artık ekonomimizin alamet-i farikası sürdürülebilir, dengeli ve istihdamı merkeze alan bir büyümedir.” 

Yorumlar (0)