Bakan Nebati: Enflasyonu yeneceğiz

Türkiye Çiftçi Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyondaki düşüş, sene sonuna doğru daha net biçimde hissedilecek. Enflasyonu yeneceğiz” dedi. 

EKONOMİ 26.09.2022, 13:35
Bakan Nebati: Enflasyonu yeneceğiz

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Türkiye Çiftçi Zirvesi’ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Nebati, işsizliğe ve ekonomik durgunluğa sebebiyet vermeden fiyat istikrarını sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Sene sonunu işaret etti

Enflasyonla mücadele konusunda çok önemli adımlar attıklarını dile getiren Bakan Nebati, “Aldığımız önlemler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşme süreciyle birlikte, daha güzel günler göreceğiz. Enflasyondaki düşüş, sene sonuna doğru daha net biçimde hissedilecek. Enflasyonu yeneceğiz” şeklinde konuştu. 

“Türkiye, son derece sağlam bir ekonomiye sahiptir”

Türkiye’nin son dönemde güçlü bir büyüme ivmesi yakaladığını dile getiren Bakan Nebati, Ekonomi Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üyeleri arasında istihdam oranını en fazla attıran ülke olduklarının altını çizdi. Türkiye’nin her alanda büyümeye devam ettiğini söyleyen Nebati, “Türkiye hem enerji hem de gıda güvenliğini sağlayabilen, istikrarlı şekilde büyümeye devam eden, istihdam oranlarındaki artışını koruyan ve son derece sağlam bir ekonomiye sahiptir” dedi. 

“Gıda fiyatlarını yakından takip ediyoruz”

Enflasyonu en çok etkileyen kalemin gıda ürünleri olduğunu vurgulayan Nebati, “Hepimiz biliyoruz ki güncel enflasyon rakamlarının oluşmasındaki en büyük etken, vatandaşlarımızı da yakından ilgilendiren gıda fiyatlarıdır. Gıda enflasyonunun olumsuz etkisini azaltmak ve vatandaşlarımızı rahatlatmak için temel gıdalardaki KDV oranlarını düşürdük. Gıda fiyatlarını yakından takip ediyoruz. Üretici ile hal fiyatları arasındaki farkın takibini ve nedenlerini detaylı şekilde analiz ediyoruz. Sera yatırımlarına çok önem veriyoruz. Seralarda jeotermal kaynakların kullanılması için önemli destekler veriyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)