Bakan Nebati: Döviz ile işiniz yok, TL ile iş yapın!

Ekonomide atılan son adımları değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Aldığımız kararların hepsi daimî kararlar değildir. Hepsi geçicidir. Döviz ile işiniz yok. Biz TL ile iş yapın diye açıklıyoruz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 28.06.2022, 15:52
Bakan Nebati: Döviz ile işiniz yok, TL ile iş yapın!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca (BDDK) açıklanan konut kredileri, türev işlem ve nakit döviz pozisyonu yüksek olan şirketlere TL kredi sınırlandırılması gibi konularda verilen kararların geçici olduğunu açıkladı.

"Hangi mesajı aldığınız önemli"

Ekonomide atılan son adımları değerlendiren Bakan Nebati, "Önemli olan verilen bu kararlar değil. Kararlardan hangi mesaj aldığınız önemli" dedi.

"Biz her şeyin farkındayız"

BDDK'nin aldığı son karardan sonra şirketlerin kur korumalı mevduata kayabileceği ya da ellerinde bulunan döviz ile ithalata ağırlık vererek dış ticaret açığını daha da artıracakları eleştirilerini yanıtlayan Bakan Nebati, şöyle konuştu: "Firma sayısı ile belirlenen rakamdan ziyade kararların etkisi ve verdiği mesaj çok önemli. Biz, piyasalarda neler oluyor neler bitiyor her şeyin farkındayız. Biz diyoruz ki, paraları alıp sonrada gidip bu para ile döviz alma."

"Türk parası ile iş yapın"

Bakan Nebati, uygulamanın süresi ile alakalı hedefleri konusunda ise “Aldığımız kararların hepsi daimî kararlar değildir. Hepsi geçicidir. Döviz ile işiniz yok. Biz TL ile iş yapın diye açıklıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Nebati, enflasyona endeksli tahvil konusunda da şu an için başka bir adım düşünmediklerini söyledi.

"İddiaların hepsi boş ve dedikodu"

Son zamanlarda kendisinin de dahil edildiği kabine değişikliği iddiaları ile ekonomi yönetimine dair fikir ayrılıklarının olduğu iddialarının da gerçek dışı olduğunu dile getiren Nebati, "Yok danışmanlar ile kavga etmişim, yok başkası ile ters düşmüşüm, bunların hepsi boş, hepsi dedikodu" dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında ekonomide eşgüdümlü şekilde adımlar attıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)