Bakan Nebati'den 'temmuz zammı' açıklaması

Nureddin Nebati, "Bu yılın başında çalışanlarımızın maaşlarına yüzde 30,95 oranında zam yapılmıştı. Temmuz ayında ise yüzde 40 dolaylarında bir artış öngörüyoruz. 2022'de memurlarımızın maaşlarındaki kümülatif artış yüzde 83 seviyesine ulaşacaktır." dedi.

EKONOMİ 23.06.2022, 22:43
Bakan Nebati'den 'temmuz zammı' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Ocak 2022'de çalışanlarımızın maaşlarına yüzde 30,95 oranında zam yapılmıştı. Önümüzdeki ay yapılacak olan artış, haziran ayına ilişkin enflasyon oranlarının duyurulmasıyla birlikte kesinleşecek olup, yaklaşık olarak yüzde 40 oranında artış olacağını öngörmekteyiz. Bu çerçevede, 2022'de memurlarımızın maaşlarındaki kümülatif artış yaklaşık olarak yüzde 83'e varacaktır." ifadelerini kullandı.

"Yüzde 40 civarında artış olacaktır"

Nebati, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki ek bütçe görüşmelerine iştirak etti ve soruları yanıtladı. Nebati, önümüzdeki ay uygulanacak olan memur zamları hususunda, "Ocak 2022'de çalışanlarımızın maaşlarına yüzde 30,95 oranında zam yapılmıştı. Önümüzdeki ay yapılacak olan artış, haziran ayına ilişkin enflasyon oranlarının duyurulmasıyla birlikte kesinleşecek olup, yaklaşık olarak yüzde 40 oranında artış olacağını öngörmekteyiz. Bu çerçevede, 2022'de memurlarımızın maaşlarındaki kümülatif artış yaklaşık olarak yüzde 83'e varacaktır. Önümüzdeki ay emeklilerimize verilecek olan artışın da yaklaşık olarak yüzde 40 dolaylarında olacağını tahmin ediyoruz. 2022'de memur emeklilerimizin maaşlarındaki kümülatif artış yaklaşık olarak yüzde 83'e, Bağ-Kur ve SSK emeklilerimizde ise yüzde 76'ya çıkacaktır. Emekli maaşlarının yükseltilmesinin bütçeye etkisi 180 milyar TL dolaylarındadır. Prim gelirlerindeki yükseliş de göz önüne alındığında, SGK'ya yapılacak olan para transferinin toplamı 154 milyar lira olacaktır." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)