Bakan Nebati'den TBB ile kritik toplantı

Nureddin Nebati, TBB (Türkiye Bankalar Birliği) Yönetim Kurulu mensupları ile buluştu.

EKONOMİ 18.12.2021, 22:08
Bakan Nebati'den TBB ile kritik toplantı

TBB tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, TBB'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya iştirak etti.

Söz konusu toplantıda, yurt içi ve global ekonomi ile bankacılıktaki son gelişmeler masaya yatırıldı. Bakan Nebati, uygulamaya konulan yeni ekonomik programa dair bankacılara bilgi aktarımında bulunarak, yorumlarını aldı. Karşılıklı görüş teatisinde bulunulan toplantının hedefinin, istikrarlı, sağlıklı büyüme performansı olduğu kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, bankaların görüşmeye dair değerlendirmelerine de yer verildi.

"Türkiye ekonomisi için çalışmaya devam edeceğiz"

Son zamanlarda ülkemizdeki finansal piyasalarda meydana gelen gelişmelere işaret eden bankalar, şu değerlendirmede bulundu:

"Kuvvetli bilanço, öz kaynak yapısı, likidite, gelişmiş teknolojik uygulamalarıyla uluslararası standartlarda çalışan Türkiye bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi için devam ettirilebilir değer oluşturma görevi doğrultusunda çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmektedir. Bankalarımız, kuralları ile işlemekte olan serbest piyasa koşulları içerisinde kaynaklarını, reel sektör ile ev halkının finansal gereksinimlerini karşılamaya yönelik kullanmayı sürdürecektir."

Yorumlar (0)