Bakan Nebati'den 'Londra' açıklaması

Nureddin Nebati, Londra’da yatırımcı ve bankacılarla buluştu ve Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı.

EKONOMİ 08.02.2022, 23:30
Bakan Nebati'den 'Londra' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 7-8 Şubat tarihlerinde İngiltere'deki yatırımcı ve bankacılarla buluştu. 

Başkent Londra’daki görüşmelerin akabinde açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, iki gün boyunca keyifli ve yoğun toplantılar gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “19 uluslararası yatırım ve kalkınma bankası, 18 varlık yönetimi firması, 10'u aşkın özel sermaye, girişim ve altyapı sermaye fonu ve teknoloji firmalarının katılımıyla görüşmeler yaptık." dedi. 

Bazı görüşmelerin özel olduğunu söyleyen Bakan Nebati, “Tüm katılımcılar yeni modeli merak ediyordu. Salgına rağmen ülkemizin büyümesini çok açık bir şekilde bana sordular. Makroekonomik göstergelerin ülkemize sunduğu katkıların nasıl belirlendiğini ve özellikle de yeni modelin ülkemize kazandırdıklarını merak ettiler. Tüm sorulara şeffaflıkla yanıt verdik. Sorusunu cevaplamadığımız hiç kimse kalmadı. Açık ve net ifadelerle yeni modelimizi anlattık." diye konuştu. 

"Kur korumalı mevduat sistemindeki başarımızın farkındalar"

Kur korumalı mevduat sistemine de değinen Nebati, “Kur korumalı mevduata geçmemizle birlikte büyük bir başarı hikayesi yazdığımızın farkındalar. Merkez Bankası'nın güçlendiğine, döviz kurunun 2022 boyunca bu seviyelerde kalacağına olan inançları toplantının en önemli hususlarından biri oldu." sözlerini sarf etti. 

Ülkemizin son birkaç senedir göstermiş olduğu iyi performansın yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini söyleyen Nebati, “Ülkemizde yapacakları her yatırımın direkt veyahut dolaylı bir şekilde Türkiye'ye katkısı olacağını ve kendilerinin de karlarını maksimum düzeye ulaştırma noktasında her türlü olanağı bu dönemde yakalayabileceklerini dile getirdiler." şeklinde konuştu. 

Enflasyon hakkında da konuşan Bakan Nebati, “Haziran 2023'teki seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğimizi net gerekçelerle açıkladık. Özellikle de 2023'te ülkemizin kendi doğal gazının ilk kez vanasını açacak olması, ilk elektrikli otomobilinin piyasaya girecek olması ve nükleer enerji santralinin ilk ünitesinin hizmete açılacak olmasını da büyük bir memnuniyetle karşıladılar. Özellikle de ihracattaki son rakamların artış göstermesi, bu trendin bu sene de devam edeceğini görmeleri, yatırımcıları bir hayli memnun etti.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)