Bakan Nebati'den enflasyon yorumu!

TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin görüşlerini sosyal medya hesabından paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yüksek enflasyonun sebebi, küresel emtia fiyatlarındaki artıştır." dedi.

EKONOMİ 04.07.2022, 16:19 05.07.2022, 08:42 Hakan Öksüz
Bakan Nebati'den enflasyon yorumu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yıllık enflasyonun yüzde 78,62 olduğu kaydedildi. Haziran ayı enflasyon oranı ise 4,95 oldu. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli aylıklarına yansıtılacak zamlar da netleşti. En düşük memur maaşı 8 bin 877 lira, en düşük memur emeklisi aylığı ise 6 bin lira oldu.

"Yüksek enflasyonun sebebi, küresel emtia fiyatlarındaki artıştır"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon oranlarına ilişkin yorumunu Twitter'dan yaptı. Haziran ayındaki enflasyonun sebebinin küresel sebeplerden kaynaklandığını kaydeden Bakan Nebati, "Küresel emtia fiyatlarındaki yükseliş, bu enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasına yol açtı. Finansal piyasalarda istikrarın artırılması yönünde adımlar atıyoruz. Buna rağmen küresel emtia fiyatlarında yaşanan artış, Türkiye'deki haziran ayı enflasyonunun yüzde 4,95 olmasına neden oldu." dedi.

"Alım gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz"

Vatandaşların enflasyon karşısında ezilmemesi için tedbirler aldıklarını yineleyen Bakan Nebati, çalışan kişilerin ve vatandaşların alım gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bakan Nebati, bu nedenle 2022 yılında asgari ücrete kümülatif bazda yüzde 94,6 oranında zam getirdiklerini belirtti.

Yorumlar (0)