Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: "Tek haneli enflasyona yürüyeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyasının performansıyla ve alınacak doğru önlemlerle enflasyon belasının üstesinden gelineceğini ifade etti. 

EKONOMİ 09.09.2022, 17:40 09.09.2022, 18:14
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: "Tek haneli enflasyona yürüyeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, birtakım ziyaretlerde bulunmak için Isparta'ya gitti.

"Rekabet edilebilir kur ile önümüzü göreceğiz"

Bakan Nebati, daha sonra AK Parti Isparta İl Başkanlığını ziyaret etti.

Türkiye'de çok önemli adımlar attıklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat hesabıyla Türkiye'deki dövizi kontrol altına aldıklarını söyledi.

Zorlukların olduğunu, fakat bunların aşılacağını söyleyen Nebati, "Rekabet edilebilir kur seviyesiyle birlikte önümüzü göreceğiz. 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesiyle ortaya çıkan ve bugüne kadar etkisi sert bir şekilde süregelen, bütün dünyayı adeta esir eden gelişmelere karşın Türkiye kritik başarılara imza attı." şeklinde konuştu.

"Enflasyon belasının üstesinden geleceğiz"

Önlerinde enflasyon problemi olduğunu söyleyen Bakan Nebati, "İddia ediyoruz ve ifade ediyoruz ki bu enflasyon belasının üstesinden biz geleceğiz. Biz yüksek enflasyonu Türkiye’den defedecek iradeye sahibiz, yol ve yöntemlerimiz ortada. Bu yol ve yöntemlerimiz başkalarının ifade ettiği gibi 'Biz geliriz altı ayda çözeriz yani fabrikaları, dükkanları kapatırız, yüksek faizle insanların işlerini kaybetmesine neden oluruz. Ülkeyi yeniden bir ithalat cennetine dönüştürürüz. İhracatı kısarız ve Türkiye’nin ekonomi yönetimini aslında başkalarının yönetimi altında olan bir yere götürürüz.' gibi iradelerine karşı diyoruz ki yurt dışındaki gıda ve emtia fiyatlarının yükselmesinden sonra attığımız adımlarla, milletimizin duasıyla, iş dünyasının performansıyla aldığımız önlemlerle bu işin üstesinden geleceğiz." sözlerini kullandı.

"Tedbirlerimiz sert olmayacak"

Enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini söyleyen Nebati, sözlerini şöyle tamamladı:

"Enflasyonda artış hızı üretimin artması, verimliliğin yüksek olması, yazın getirdiği fırsatlar, dünyadaki her türlü emtianın ılımlaşacak biçimde sakinleşmesi ve aşağı yönlü hareket etmesiyle elde ettiğimiz bu fırsatlarla biz önümüzdeki aylarda artış hızı gerilemiş bir enflasyon, aralık ayından sonra bazın da etkisiyle burnunu aşağıya doğru indiren bir enflasyonla Türkiye’de, önümüzdeki sürecin sonunda yüzde 23,9'luk bir enflasyon ve ardından da tek haneli bir enflasyona ilişkin aldığımız tedbirlerle yürüyeceğiz. Bu önlemlerimiz, birilerinin ifade ettiği gibi sert tedbirlerle olmayacak. Biz esnafın dükkanını açması, fabrikaların çalışması, işine gidenlerin işini kaybetme korkusu olmadan hayatını devam ettirmesine bağlı bir şartla enflasyonla mücadele ediyoruz."

Yorumlar (0)