Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

Nureddin Nebati, mali disiplin çerçevesinde enflasyonla mücadeleyi devam ettirmekte kararlı olduklarını kaydederek, "Döviz kurunu yenilikçi ve kapsamlı metotlar kullanarak düşürdüğümüz gibi enflasyon da ilerleyen süreçte düşecek. Haziran 2023 seçimlerine de tek haneli enflasyonla gireceğiz." dedi.

EKONOMİ 03.03.2022, 19:02
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden şubat ayına ilişkin enflasyon verilerine ve enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlara dair paylaşım yaptı.

Pandemi sonrası dönemde global ekonomik aktivitedeki iyileşme sonucunda enflasyonun gelişmekte olan ve gelişmiş bütün ülkelerde etkili olduğunun altını çizen Nebati, "Bu dönemde Türkiye'de de özellikle emtia fiyatlarından kaynaklanan baskıların etkili olduğunu ve geçtiğimiz ay senelik TÜFE'nin yüzde 54,44'e, ÜFE'nin ise yüzde 105,01'e yükseldiğini görüyoruz." bilgisini aktardı.

"Herkese gösterdik"

Hazine ve Maliye Bakanı, enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar hakkında da konuştu ve şunları kaydetti:

"Enflasyona karşı kararlı bir şekilde mücadele verdiğimizi yakın dönemde elektrikte ve gıda ürünlerinde yaptığımız KDV indirimleri ile herkese gösterdik. Öte yandan, diğer bakanlıklarımız ile ortaklaşa çalışarak fahiş fiyat uygulayanların denetlenmesi ve gerekli olan tüm yaptırımların uygulanması için çalışmalar sürdürmekteyiz."

"Sonsuza dek sürmeyecek"

Enflasyonla mücadele etmekte kararlı olduklarının altını çizen Nebati, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"İlerleyen dönemde mali disiplin içinde enflasyon ile mücadeleye devam etmekte kararlıyız. Enflasyon sebebiyle yaşadığımız tüm zorluklara takılarak hadiseyi sonsuza değin devam edecek gibi görmek, bizim açımızdan söz konusu değildir. Döviz kurunu yenilikçi ve kapsamlı metotlar kullanarak düşürdüğümüz gibi enflasyon da ilerleyen süreçte düşecek. Haziran 2023 seçimlerine de tek haneli enflasyonla gireceğiz. Her zorlukla birlikte bir kolaylık da vardır."
 

Yorumlar (0)