Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

Nureddin Nebati, ülkemizi vesayetin zincirlerinden ve terörden kurtardıkları gibi enflasyonu da mağlup edeceklerine işaret ederek, bunun yalnızca kenetlenme ve seferberlik anlayışıyla olabileceğini söyledi.

EKONOMİ 27.04.2022, 21:52
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

İSO'nun (İstanbul Sanayi Odası) nisan ayı olağan toplantısına iştirak eden Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, burada bir konuşma yaptı.

Türkiye için şu ana dek olduğu gibi bundan böyle de aynı iradeyle üretmeyi ve hep beraber yarınlara yön vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Nebati, "Bunu gerçekleştirirken de önümüze ne tür engeller çıkarsa çıksın onu hep birlikte omuzlayacak; birlikten gelen gücümüzle mevcut tüm problemleri birer fırsata dönüştürmeyi beraberce başaracağız." şeklinde konuştu.

Nebati, birçok yönden zorlu ve çalkantılı bir dönemden geçen dünya ekonomisinde meydana gelen gelişmelere değinerek, tedarik zincirindeki sorunlardan, Ukrayna-Rusya arasındaki savaştan, artan emtia, gıda ve enerji fiyatlarından, dünyanın bazı bölgelerinde zaman zaman ortaya çıkan yeni varyantların arzda sebep olduğu sıkıntılardan söz etti.

Tüm bu olumsuzluklar karşısından kaynaklarını çözüm odaklı ve etkin bir yaklaşımla kullandıklarını, yurttaşların ve sanayicilerin karşı karşıya kaldıkları maliyetleri önemli oranda sübvanse ettiklerini aktaran Nebati, hane halkının ve sanayicilerin kullandığı doğal gaz ücretlerindeki sübvansiyonlara değindi.

Nebati, döviz kurlarında belirgin bir istikrar oluşturduklarını, yastık altındaki altınları sisteme dahil etmeye başladıklarını, halihazırdaki ekonomik koşullarda yurt dışı ve yurt içi bütün paydaşlarla koordinasyon içerisinde faaliyetlerine devam ettiklerini anlatarak, "Bu çerçevede, yeni hizmet ve ürünlerimizle yurttaşlarımız için değer oluşturmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"Enflasyonu da mağlup edeceğiz"

Nebati, asgari ücrette verginin kaldırılması, 1 milyona yakın esnafın gelir vergisinden muaf tutulması, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması ve temel gıdadaki KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi gibi gelişmelerden söz ederek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"AK Parti olarak her daim yurttaşlarımızın yanında olduk. Halkın refahı bizim her zaman öncelikli hususlarımız arasında bulundu ve bulunmayı da sürdürecek. Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ev net bir şekilde dile getirdiği üzere, temel gereksinim maddelerinin ücretlerini nedensizce artıranlara karşı en ufak bir müsamaha bile göstermeyeceğiz. Onun haricindeki tüm satıcılarımız, üreticilerimiz rahat olsun. Onlarla hiçbir işimiz yok. İşimiz doğru yapmayanlarla. Bu husus, bizim kırmızı çizgimizdir. Piyasadaki etiketleri mercek altına alan Enflasyonla Mücadele Timlerimiz; çok sayıda sektöre dair denetimlerine kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu husustaki net tavrımız ve kararlı duruşumuz devam edecek."

Nebati, ülkemizi vesayetin zincirlerinden ve terörden kurtardıkları gibi enflasyonu da mağlup edeceklerine işaret ederek, bunun yalnızca kenetlenme ve seferberlik anlayışıyla olabileceğini sözlerine ilave etti.

Toplantının ikinci bölümü ise basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)