Bakan Nebati'den '20 Aralık' açıklaması

Katıldığı bir naklen yayında 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair önemli açıklamalar yapan Nureddin Nebati, 20 Aralık'ın tarihi bir gün olduğunu söyleyerek, "O gün insanlar dövizini bozdurmak için adeta yarışa girdi." dedi.

EKONOMİ 27.12.2021, 23:55 28.12.2021, 16:24
Bakan Nebati'den '20 Aralık' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, katıldığı bir televizyon programında, 20 Aralık'ta döviz kurundaki sert düşüşe dair, "O gün insanlar dövizini bozdurmak amacıyla adeta yarışa girdi." ifadelerini kullandı.

"Birbirleriyle yarıştılar"

Bakan Nebati'nin konuya dair açıklaması ise şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, söz konusu modeli duyurdu. Halkımız o gün dövizlerini bozdurmaya başladı. 20 Aralık tarihi bir gün. Şimdiden siyasal ve ekonomik literatüre girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın itibarını ve güvenilirliğini de görmüş olduk. Kur ataklarını o gün bitirdik.

O gece dolar satılmadı. Devlet bankaları devreye girmedi. Kimse devreye girmedi. Yalnızca bireysel satıcılar devredeydi. Adeta birbirleriyle yarıştılar. 

Ülkemizde mali politika ile para politikasının beraber yürüdüğü bir sürecin içindeyiz. Başarımızın birinci sebebi Sayın Cumhurbaşkanımız, ikincisi ise uyumlu bir şekilde çalışmamamız."

'Piyasaya 40 milyar dolar sürüldü' iddiası

Nebati, kurun düştüğü gece piyasaya 40 milyar dolar sürüldüğü iddialarına da cevap verdi.

İddiaları kabul etmeyen Bakan Nebati, "Bunu utanmadan söylüyorlar. Kanıtlasınlar o halde." diye konuştu.

BTP (Bağımsız Türkiye Partisi) lideri Hüseyin Baş, "Piyasaya yerli bir kişi tarafından minimum 40 milyar dolar sürüldü. Gerisi hikaye." paylaşımında bulunmuştu.

Yorumlar (0)