Bakan Nebati: Dar gelirlileri rahatlatacak yeni tedbirler yolda

Isparta’yı ziyaret eden ve AK Parti Isparta İl Başkanlığı’nda bir konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Sizlerin duasıyla, aldığımız tedbirlerle ve iş dünyamızın muhteşem performansıyla enflasyonun üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu. 

EKONOMİ 09.09.2022, 13:52 09.09.2022, 16:14
Bakan Nebati: Dar gelirlileri rahatlatacak yeni tedbirler yolda

Isparta’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Isparta İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunarak gündemdeki konuları değerlendirdi. Kentte güler yüzle karşılandığını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Nebati, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını vurguladı. 

“Türkiye bu süreçte çok büyük başarılara imza attı”

Türk ekonomisinin son dönemde önemli bir ivme kazandığını dile getiren Bakan Nebati, “Elbette ki zorlu bir süreçten geçtiğimiz ortada. O akşam ilan ettiğimiz kur korumalı mevduat sistemi ile ülkedeki dövizi kontrol altına aldık. Rekabet edilebilir düzeydeki kur seviyesi ile önümüzü göreceğiz. 24 Şubat’ta Ukrayna’da başlayan savaş, tüm dünyayı derinden etkiledi. Yaşanan olumsuzluklar tüm ülkeleri esir almış durumda. Ancak Türkiye bu süreçte çok büyük başarılara imza attı” şeklinde konuştu. 

“Enflasyon belasını defedecek iradeye sahibiz”

Enflasyon sorununu çözmek için önemli hamleler yaptıklarını dile getiren Bakan Nebati, “Bu ülkeden enflasyon belasını defedecek iradeye sahibiz. Biz bunu iddia ediyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. İnşallah enflasyon belasından ülkemizi kurtaracağız. Yolumuz belli, yöntemlerimiz belli. Diğerleri ne diyor? ‘Altı ayda geliriz, her şeyi çözeriz’ diyor. Yani ‘Fabrikaları, dükkânları kapatırız, yüksek faizle insanları işsiz bırakırız’ diyorlar. Türkiye’yi tekrar ithalat cennetine dönüştürmek demektir bu” ifadelerini kullandı. 

Aralık ayını işaret etti

Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Nebati, “Sizlerin duasıyla, aldığımız tedbirlerle ve iş dünyamızın muhteşem performansıyla enflasyonun üstesinden geleceğiz. Üretimin artması, yaz sezonunun getirdiği fırsatlar, dünyadaki her türlü emtianın yumuşayacak şekilde sakinleşmesi ve aşağıya düşmesinin ardından, elde ettiğimiz bu kazanımlar sayesinde önümüzdeki aylarda artış hızı düşmüş bir enflasyon göreceğiz. Aralık ayından itibaren, bazın da etkisiyle aşağı doğru seyreden bir enflasyon bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Tek haneli enflasyon rakamlarına doğru yürüyeceğiz”

Enflasyonu yeniden tek haneye düşüreceklerini belirten Bakan Nebati, “Önümüzdeki dönemin sonunda yüzde 23,9’luk bir enflasyon bekliyoruz. Sonrasında ise tek haneli enflasyon rakamlarına doğru yürüyeceğiz. Bu tedbirlerimiz, bazılarının dile getirdiği gibi sert tedbirler olmayacak. Biz esnafın işletmesini açmasını, fabrikaların çalışmasını, işsizlik oranlarının düşmesini istiyoruz ve bu koşullara bağlı olarak da enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)