Bakan Nebati'dan faiz ve KKM açıklaması: Söz konusu değil

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında konuşarak "KKM'yi geçici olarak getirdik ve hala geçici olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, faiz artırımına dair ise herhangi bir plan olmadığını belirtti.

EKONOMİ 10.05.2023, 12:03
Bakan Nebati'dan faiz ve KKM açıklaması: Söz konusu değil

Para politikasında değişikliğe gidilmeyeceğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Faiz artırım söz konusu değil" şeklinde konuştu. Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Geçici görüyoruz”

Kur Korumalı Mevduat hakkında açıklamalarda bulunan Nebati, “20 Aralık 2021 günü piyasa ile paylaştığımız en önemli noktalardan bir tanesi Kur Korumalı Mevduattı. Dövize gösterilen arz düşerken, döviz kurlarında meydana gelen oynaklık değişti.

Bu uygulamayı geçici olarak faaliyete almıştık. Mevcutta da geçici şekilde görüyoruz.” dedi.

Faiz yükseltimi yapılacak mı?

Faiz arttırımı yapılıp yapılmayacağına dair değerlendirme sağlayan Nebati, “Politikaların setini meydana getiren Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlara bir vaat veriyor. Bu da faizlerin yükseltilmesi şeklinde. Bu politikalara uygun biçimde bir işleyişle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye ekonomi modeli çerçevesinde faiz yükseltimi ile ilgili tahminleri hemen hemen sıfıra yaklaştı.

Son 4 ay içerisinde millet ittifakındaki liderlere ve kurmaylara bir soru soruyorum. ‘Faiz yükseltimi yapılacak mı?’ Biz mali durumlara uyumlu şekilde ilerliyoruz. Bu nedenle faiz yükseltimi söz konusu olmayacaktır. Bunu net bir şekilde ifade edebilirim” şeklinde konuştu."

Yorumlar (0)