Bakan Nebati: Borsaya 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 1-18 Ağustos arasında Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi olduğunu, TCMB brüt rezervinde ise 3 haftalık süre içinde 15,4 milyar dolar kadar artış gerçekleştiğini bildirdi.

EKONOMİ 19.08.2022, 17:16
Bakan Nebati: Borsaya 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Borsa İstanbul'un öncülüğünde sermaye piyasalarının derinleşmeye devam ettiğine dikkati çekti.

"Büyüyen Türkiye yolunda kararlılık ile yürümeye devam edeceğiz"

Borsa İstanbul'da 1-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında işlem gören aynı zamanda rekor seviyeleri test eden şirketlere 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi yapıldığını ifade eden Bakan Nebati, eş zamanlı olarak, 3 haftalık süreçte TCMB brüt rezervinde 15,4 milyar dolar kadar artış yaşandığını aktardı. Bakan Nebati, "Para ve sermaye piyasalarımızda güven ortamının devam etmesi açısından yabancı yatırımcının büyük ilgisi bizleri sevindir. Türkiye Ekonomi Modeli'mizle yürütülen politikalarımız hedef odaklı ve çok yönlüdür. Sermaye ve finans piyasalarını destekleyen adımlarımızı devam ettirecek, üreterek ve büyüyen Türkiye olma yolunda kararlılık ile yürümeye hiç durmadan devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)