Bakan Nebati açıkladı: "Kur korumalı mevduat 1,3 trilyon lirayı aştı"

Kur Korumalı Mevduat’taki son rakamlar ve katılımcı sayısı ile ilgili açıklama yapan Bakan Nebati, bugün itibarıyla uygulamanın, 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini duyurdu. Bakan Nebati, gerçek ve tüzel kişi sayısını ise 2 milyon 138 bin 489 olarak açıkladı.

EKONOMİ 10.09.2022, 12:10 10.09.2022, 12:16
Bakan Nebati açıkladı: "Kur korumalı mevduat 1,3 trilyon lirayı aştı"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Kur Korumalı Mevduat’taki son rakamlar ve katılımcı sayısı ile ilgili Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.

"Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor"

Kur Korumalı Mevduat, liralaşma stratejisine hizmet ve Türk Lirası'nı döviz karşısında korumak için getirilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ilk açıklandığı gün kurda önemli bir düşüşe sebep olan uygulama ile ilgili detayları verdi.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından mesaj yayınlayarak "Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor. Vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak üzere 9 ay önce hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, şu an 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır." sözlerini kullandı.

"TL cinsinden varlıkların artması önemli"

Nebati, tasarrufların vadelerinin uzamasının ve TL cinsinden varlıkların artmasının, finansal sistem kapsamında hem yatırımlar hem de krediler için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bu şekilde, tasarruf sahibi kazanırken bankacılık önünü görebiliyor ve yatırımcılarımız da likidite ihtiyaçlarını kolaylıkla gideriyor. Kredilerin yatırıma, istihdam ve ihracata yönlendirilerek üretken firma ve sektörlerle buluşmasını sağlayacak, dolarizasyonu azaltacak ve enflasyondaki ataleti kıracak selektif kredi politikalarının temelinde TL tercihimiz var.

Gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı 2 milyon 138 bin 489

Kur Korumalı Mevduat uygulamasına şu ana kadar katılan gerçek ve tüzel yatırımcı sayısını da açıklayan Bakan Nebati, “Bugün gelinen aşamada, kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı miktarı 2 milyon 138 bin 489'a ulaştı. Biz Türk liramıza güvendiğimiz sürece, ülkemizi her türlü krizden, şoktan ve gerilimden korumayı başarırız. Biz, Türk Lirasını önceleyen reformist bir tavırdan yana tercihimizi kullandık. Sistemin çarkları Türk Lirası ile besleniyor. Bu paramız, bizim yatırımımız ve bizim tasarrufumuz.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)