Bakan Nebati açıkladı: Enflasyonla mücadele timi kuruluyor

Bakan Nebati, enflasyona karşı uygulanacak adımları duyurdu. Nebati, kurulacak bir tim için "İlgili bölgelerde gerekli adımlar atılacak" sözlerini kullandı.

EKONOMİ 12.02.2022, 16:51 13.02.2022, 09:13
Bakan Nebati açıkladı: Enflasyonla mücadele timi kuruluyor

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye ilişkin yeni önlemleri açıkladı.

“Enflasyon ile mücadele timi”

Enflasyonun düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkında konuşan Nebati, "Enflasyonla mücadele timi hazırlıyoruz. Bu tim, ilgili bölgelerde gerekli adımları atmakla sorumlu olacak." açıklamasını yaptı.

Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her konuda yeni tedbir paketleri açıklayacağız. Enflasyonla mücadelede bunların fiyata yansıtılması noktasında gerekli adımları izleyeceğiz." dedi.

Fahiş fiyatların, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak daha sıkı bir şekilde inceleneceğini ifade eden Bakan Nebati, şunları söyledi:

"Kârınızla bir işimiz veya alıp veremediğimiz yok. Vergi Denetim Kurulu'ndaki müfettişler ve Gelir İdaresi’nde bulunan denetleyicilerimizle birlikte özel bir tim kuruyoruz. Arz-talep dengesiyle uyumsuz fiyat dalgalanmalarına ilişkin her türlü enstrümanı, bakanlıklarımızla birlikte yasal zeminde kullanacak ve yanlış işlemlerde bulunanlarla ilgili en sert önlemleri alacağız. Aralık 2021 öncesi fiyatlamaların yenilenmesi konusunda hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Yasal zemine kavuşturmayı planladığımız gıda bankacılığının yaygınlaşmasını sağlayacağız. 1 Mart’tan sonra pazarlama stratejisi olarak tüketiciyi yanlış yönlendiren, önce fiyatı yükseltip, ardından kampanya adıyla yapılan indirim biçimindeki uygulamaların önüne geçeceğiz. Kazanan Türkiye olacak."

Yorumlar (0)