Bakan Muş: Haksız fiyat artışlarına müsaade yok

Asgari ücret zammı sonrası ürün fiyatlarına gelen zamlardan şikayetçi olan vatandaşlar, değişen etiket fiyatlarını sosyal medyadan paylaştı. Türkiye'de en çok şubesi bulunan 4 zincir marketin genel müdürleriyle buluşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Uyarılarda bulunduk. Haksız fiyat artışlarına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

EKONOMİ 26.12.2022, 10:16 Hakan Öksüz
Bakan Muş: Haksız fiyat artışlarına müsaade yok

2023 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından gözler, pazar ve marketlerdeki fiyatlara çevrildi. Asgari ücretin 8 bin 506 liraya yükseltilmesiyle birlikte bazı marketlerde ürünlere fahiş zamlar yapıldı. Fırsatçılardan yakınan vatandaşlar, marketlerdeki değişen etiket fiyatlarını sosyal medyadan paylaştı.

Bazı ürün fiyatlarına gelen yüksek zamların sosyal medyada paylaşılması, Ticaret Bakanlığını harekete geçirdi. Denetimlerin artırıldığını vurgulayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, önceki günlerde yaptığı açıklamada "ağır idari ceza" sinyali verdi.

"Uyarılarda bulunduk"

Yeni bir açıklamada bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ülke çapında en çok şubesi bulunan 4 ulusal zincir marketin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiklerini söyledi. Asgari ücrete getirilen zam sonrası ürün fiyatlarının da aynı oranda artmaması gerektiğine değinen Muş, "Bunu onlara hatırlattık." ifadesini kullandı. Bakan Muş, piyasanın düzenini bozmaya yönelik haksız fiyat artışlarına izin verilmeyeceğini de bildirdi.

Toplantıya kimler katıldı?

Bakan Muş, söz konusu toplantıda BİM CEO'su Galip Aykaç, A101 CEO'su Cem Maltaş, ŞOK CEO'su Uğur Demirel ve Migros CEO'su Özgür Tort'un yer aldığını kaydetti. Saha denetimlerinin aralıksız devam ettiğine değinen Muş, "denetim olanaklarının" sonuna kadar kullanılacağını ifade etti.

Yorumlar (0)