Bakan Kurum müjdeyi verdi: Aidat öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kira artışlarını TÜFE’ye endeksli yapmak durumundayız. Konut piyasasında ortaya çıkan darlık ve dünyadaki enflasyon krizinden fırsatçılık çıkaran ve açıklanan fiyatların üstünde zam yapanlar var. Bu zamlar kanuna aykırıdır" sözlerini kullandı. 

EKONOMİ 31.05.2022, 11:46 31.05.2022, 17:28
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Aidat öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Yeni bir proje açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışları ve dar gelirli vatandaşların konut alımlarına ilişkin planları aktardı.

“Kira artışlar TÜFE’ye uygun olmalı”

Konutlara yapılan kira artışıyla ilgili konuşan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“TÜFE'ye uygun bir şekilde kira artışı yapmak zorundayız. Kanunen bu şekilde olması lazım. Fakat ne yazık ki fırsatçılık yapan ve açıklanan oranların üzerinde zam yapanlar var. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Kanunen kira sözleşmesine de aykırıdır. Böyle artışlar yapıldıysa vatandaşlar mahkemeye başvuru yapsın. TÜFE üstü artış yapanları vatandaşlarımız bize bildirsin. Kanuni müeyyideyi uygulayacağız."

Aidat öder gibi taksitle ev sahibi olma fırsatı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara da müjde verdi. Kurum, “Vatandaşımızın neredeyse aidat öder gibi bir bedelle ev sahibi olması ile ilgili projeyi artık başlatıyoruz. 4 bakanlık birlikte çalışıyoruz. Çalışmayı bir hafta 10 gün içinde meclisimize yollayacağız. Ağustos ayında Cumhurbaşkanımız, projeyi kamuoyuna açıklayacak.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)