Bakan Kurum'dan 'poşet fiyatı' açıklaması

Murat Kurum, "Bu sene de aldığımız kararla, poşet fiyatlarını yine 25 kuruş olacak şekilde belirliyor ve artışa gitmiyoruz." dedi.

EKONOMİ 07.12.2022, 22:18 09.12.2022, 08:06
Bakan Kurum'dan 'poşet fiyatı' açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2023 senesi bütçesine dair konuştu.



"Poşet fiyatlarında artışa gitmiyoruz"

Sıfır Atık Hareketi'nin beş yaşında olduğunu ifade eden Kurum, Emine Erdoğan gözetiminde 2017 yılında başlayan hareketin, global bir çevrecilik modeline dönüştüğünü kaydetti.

Bakan Kurum, şu bilgileri aktardı:

"150 bin kurum binamızda sıfır atığa geçildi, artık binalarımıza çöp kamyonu yanaşmıyor. Plastik atık oluşumunu ve sera gazı salınımını büyük oranda engelledik. Bu sene de aldığımız kararla, poşet fiyatlarını yine 25 kuruş olacak şekilde belirliyor ve artışa gitmiyoruz. Poşette göstermiş olduğumuz başarıya, Allah'ın izniyle, 'Depozito Yönetim Sistemi' ile de gösteriyor olacağız. 



"Gözümüz gibi bakıyoruz"

Yine aynı tabiat koruma hissiyatıyla, Uzungöl'de, Selda'da, Ayder'de, Beyşehir ve Van göllerinde, bütün yaylalarımızda çevre düzenlemesi yapıyor, insan eliyle oluşabilecek zararları önlüyor, tüm bu değerlere gözümüz gibi bakıyoruz. 'Sıfır Atık Mavi' çatısı altında denizlerimiz artık çok daha temiz. 



"Atıkları hammadde olarak kullandık"

Sanayide yeşile dönüşümün en kritik adımlarından birini attık ve bütün atıkları hammadde olarak kullandık. Bu yıl 2,8 milyon ton attığı hammadde olarak kullandık ve vatandaşlarımızın cebine gelir olarak iade ettik. 



"Artıma tesisi sayısı 1.176'ya ulaştı"

20 sene evvel nüfusun yalnızca yüzde 35'ine atık su arıtma hizmeti veriliyor, yüzde 65'lik kesim günlük yaşamında kirli suyla muhatap oluyordu. Atık su arıtma tesisi sayısını 1.176'ya yükselttik ve nüfusun tamamına yakınına bu hizmeti verdik."

Yorumlar (0)