Bakan Kurum'dan işçilere uygun fiyatlı ev müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, evi olmayan işçilere müjdeli haberi “Evi olmayan işçi kardeşlerimiz için yeni yapacağımız yerlerde onların uygun şartlarda ev sahibi olabilmelerini sağlayacağız” sözleriyle duyurdu.

EKONOMİ 09.05.2023, 17:24 Şeyda Gül
Bakan Kurum'dan işçilere uygun fiyatlı ev müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye'deki DES Sanayi Sitesi’nde düzenlenen Sanayi Buluşmaları programında önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda AK Parti İstanbul milletvekili adayı olan Kurum, tüm dünyada sanayide baş döndürücü bir dönüşüm süreci başladığını, sanayide mevcut potansiyelinin kullanılması kadar çevreyi koruyan ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlayan adımlar atmanın oldukça önemli hale geldiğine vurguladı.

Milli gelir içerisinde sanayinin payı yüzde 25,6

AK Parti hükümeti döneminde sanayide büyük Atılım yapıldığını belirten bakan Kurum, bugün sanayisini gözeten, koruyan kollayan, adeta pamukları saran bir iktidar var olduğunu ifade etti. “Üreten alıp yürür, üretmeyen yerinde durur” diyen bakan Kurum, dün ürettiği malını satamayan bir sanayiden bugün tüm dünyanın tercih ettiği marka bir sanayiye ulaşan Türkiye'nin var olduğunu söyledi. Artık sadece ağır sanayide değil, yüksek teknolojili hafif sanayide de çağ atlayan bir Türkiye'nin inşa edildiğini belirten bakan Kurum, milli geliri içerisinde sanayisinin payını yüzde 25,6'ya ulaştıran bir Türkiye'nin var olduğunu söyledi. Bakan Kurum, “Bu büyük payı korumak da hiç şüphesiz sanayi tesislerimizin iklim değişikliğine uyumunu artırmakla mümkün olur” dedi.

Sanayide yeşil dönüşüm belgesi

Avrupa Birliği'nin sanayide yeşil dönüşüm diyerek Türkiye gibi ihracatçı ülkelere bazı zorunluluklar getirdiğini belirten bakan Kurum, önümüzdeki süreçte tüm sanayicilerin gündeminin bu olacağını söyledi. Sanayide yeşil dönüşümü hızlandırmak adına sanayicinin her zaman yanında olduklarını dile getiren bakan Kurum, yeni sanayi alanlarıyla büyük Türkiye hedefiyle, içerisinde otelleri restoranları, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarıyla son derece güzel iklim dostu sanayi siteleri inşa ettiklerini söyledi. Binlerce kişiye istihdam kapısı açarak ekonomiye güç kattıklarını belirten bakan Kurum, bugün itibariyle 6 şehrin içinde kalan esnafın, vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veremeyen 4 bin 120 dükkanı sıfır atık konsepti ile dönüştürdüklerini dile getirdi. Aynı şekilde 6 ilde toplamda 6 bin 238 dükkanın dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kurum, bununla yetinmediklerini söyledi.  Bakan Kurum, 'İlk Evim, İş Yerim' Projesi kapsamında 29 ilimize 10 bin dükkan daha kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüz binlerce gencimize istihdam sağlayacağız

Tüm Organize Sanayi bölgelerini yeşil OSB’ye dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Kurum, bu kapsamda enerji ve kaynak verimliliğini, su, hava ve toprak için sıfır kirlilik prensibi gösteren tesislere ve çevresel üretimin göstergesi olarak sanayide yeşil dönüşüm belgesi düzenlediklerini söyledi. Bu belgeyi almaya hak kazanan sanayi tesislerinin yeşil finansmandan faydalanmaları için gerekli tüm adımların atıldığını ifade eden bakan Kurum, bu sayede sanayimize dünya standartlarının da üzerine çıkararak rekabet gücüne erişmesini ve piyasalarda yüksek parayla yer almasını sağlayacaklarını dile getirdi. “Bu süreci hep birlikte yürüteceğiz, yeşil bir ekonomi oluşturacağız” diyen bakan Kurum, 10 yıl içerisinde yüzbinlerce gence istihdam sağlanacağının altını çizdi.

İşçilere uygun fiyatlı evmiş müjdesi

Ev sahibi olamayan işçilere müjdeli haberi duyuran bakan Kurum, “Evi olmayan işçi kardeşlerimiz için de yeni yapacağımız yerlerde onların uygun şartlarda ev sahibi olabilmelerinin ve TOKİ Başkanlığı’mızla, sanayi bölgelerimizle birlikte yapacağımız projeyle katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Uygun şartlarda yer tahsisini, sanayi sitelerinin yapılması noktasında TOKİ ile yapım desteğini, diğer taraftan da burada çalışan işçilere uygun şartlarda ev sahibi olması için proje hazırlandığını belirten Kurum, işçilerin uygun fiyatlarda ev sahibi olabilmesi ve üretimin devamı için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Yorumlar (0)