Bakan Kurum'dan gençlere istihdam müjdesi: "3 bin 297 genç alınacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu bakanlığın merkez teşkilatında 3 bin 297 gence iş fırsatı tanıyacaklarını açıkladı.

EKONOMİ 10.11.2022, 08:11 10.11.2022, 17:37
Bakan Kurum'dan gençlere istihdam müjdesi: "3 bin 297 genç alınacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda istihdam müjdesi verdi.

Gençlere iş imkanı

Bakan Kurum, müjdeyi, "Çeşitli branşlarda 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı bitirdik, alım çalışmalarımızı başlatıyoruz" açıklamasıyla duyurdu.

"Afete dirençsiz bina kalmayacak"

Bakan Kurum, ayrıca deprem riskine karşı hazırlıkları da aktardı:

"Kentsel dönüşümle birlikte yapı denetim sistemimizin sağlıklı ve etkin yürütülmesi ülkemizi depreme hazırlama aşamasında çok hayatidir. 2035’e kadar ülkemizde afetlere dirençsiz bir tek sağlıksız yapı, çöküntü alanı bırakmayacağız."

Kentler TOGG için hazırlanıyor

Bakan Kurum, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG’un ihtiyaç duyabileceği altyapı için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, şunları aktardı:

"Çevreyi kirletmeyen, sıfır emisyon üreten, milli ve yerli otomobilimiz TOGG’un ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapı, otopark sistemleri, simülasyon ortamları ve şarj istasyonlarını inşa ediyor, şehirlerimizi TOGG için hazırlıyoruz."

Yorumlar (0)