Bakan Kurum açıkladı! Konut fiyatları ile ilgili yeni proje yolda

Vatandaşların uygun fiyatlarla konut sahibi olabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu konuda yeni bir proje üzerine yoğunlaştıklarını dile getirdi. 

EKONOMİ 28.05.2022, 15:21
Bakan Kurum açıkladı! Konut fiyatları ile ilgili yeni proje yolda

Üzerine çalışılan projenin ağustos ayında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacağını belirten Bakan Kurum, pek çok vatandaşı rahatlatacak önemli bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı. 

Konut fiyatlarında düşüş olacak mı?

Kısa süre önce konut finansman paketlerinin açıklandığını hatırlatan Bakan Kurum, “Biz bu konu üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın uygun ve makul fiyatlarla konut sahibi olabilmelerinin önünü açmak için bir proje üzerinde yoğunlaşmış vaziyetteyiz. Hem ham madde üzerine hem de çeşitli maliyetler üzerine destek olabilecek çeşitli çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı. 

“Ağustos ayı itibariyle yeni sanayi tesisleri oluşturacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya büyük önem verdiğini dile getiren Bakan Kurum, “Son 20 senedeki AK Parti hükümetlerine baktığımızda, Cumhurbaşkanımız, her bir vatandaşımız konut sahibi olabilsin diye pek çok çalışmaya imza attı. 2002’den bugüne doğru baktığımızda, hükümetlerimizin 1 milyon 137 bin adet konut inşa ettiğini görüyoruz. Bu üretim de hala sürüyor. İnşallah ağustos ayı itibariyle yeni sanayi tesisleri oluşturacağız. Orta ölçekli işletmeci vatandaşlarımız, şehirlerdeki talep göz önünde bulundurularak belirlenen noktalarda sanayi sitelerine kavuşacaklar. Kura usulü ve sembolik peşinat rakamları ile 15-20 seneye kadar vade süreleri olacak. Cumhurbaşkanımız ağustos ayında bu projeyi de halkımızı aktaracak” dedi.  

Atatürk Havaalanı hakkında önemli mesajlar verdi

Son günlerde önemli gündem maddeleri arasında yer alan Atatürk Havaalanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, “Atatürk Havaalanı’nda 2 pist bulunuyor. Bunlardan birisi kuzey-güney yönünde, diğeri ise doğu-batı yönünde yer alıyor. Bizim millet bahçesi yapacağımız pist, kuzey-güney yönündeki pist. Diğer pist olduğu yerde kalacak. Olası bir afet felaketine karşı hizmet vermek için orayı tutacağız. Atatürk Havaalanı kapanmıyor, bu tür söylemlere de cevap verelim, burası hizmete devam edecek. Terminallere ellemiyoruz, hepsi burada kalacak. Ancak terminal binası olarak değil, gerekli düzenlemeleri yaparak buraları fuar merkezine dönüştüreceğiz. Yine burada müzeler yapmak istiyoruz, robotik mekânlar tasarlamak istiyoruz. Hangarlar da burada bulunmaya devam edecek. Burada gökdelenler olmayacak, asla konut imarına izin vermiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Kiracıya, o sene belirlenen yıllık TÜFE rakamının üstünde herhangi bir zam uygulanamaz”

Son aylarda fahiş seviyelere yükselen kira fiyatları hakkında görüşlerini paylaşan Bakan Kurum, “Bir kiracıya, o sene belirlenen yıllık TÜFE rakamının üstünde herhangi bir zam uygulanamaz. Ülkemizde hem orta gelir kesimine, hem de alt gelir kesimine yönelik daireler, evler mevcuttur. Bugün konutunuzun kira fiyatı, maksimum olarak rayiç değerinin 20 senelik değeri olabilir. Kanun bize bunu söylüyor. Bir de kiraları güncelleme ile ilgili söylemler çıkmaya başladı. O konuda da her sene TÜFE ortalamasının üzerinde başka bir rakam belirleyemezsiniz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)