Bakan Kirişçi açıkladı: Et fiyatları düşecek mi?

Et fiyatlarına gelen zam ile ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Spekülatif hareket görüyoruz. Bu konuyla alakalı bütün önlemler alınacaktır” dedi.

EKONOMİ 09.01.2023, 16:44 09.01.2023, 17:21
Bakan Kirişçi açıkladı: Et fiyatları düşecek mi?

Medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kirişci, son günlerde zamlanan et ürünleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Gereken tedbirler alınacak"

Besin değeri açısından önemli bir yeri olan et ürünleri, yapılan zamların ardından vatandaşları maddi açıdan zorlamaya başladı. Söz konusu durumda spekülatif hareketlenmeler olduğunu aktaran Vahit Kirişci, gerekli olan tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Kırmızı ette dış alım yapılacak

Kırmızı et ithalatı gerçekleştirileceğini dile getiren Bakan Kirişçi, "Et konusunda bir normalleşme süreci bekliyoruz. Bulunurluk noktasında ne sütün ne de etin bir eksiği yok. Et ile ilgili spekülatif tutumların önüne geçilebilmesi adına önlemler alınıyor. Kasaplık hayvan alımı açısından bağlantılar sağlandı. Belirli ülkeler ile ilişkiler gerçekleştiriliyor. Örnek olarak Bosna Hersek’i gösterebiliriz. 1000 tonluk kasaplık hayvan dış alım için bir sözleşme bulunuyor” dedi.

Yorumlar (0)