Bakan Elvan: Serbest piyasadan taviz verilmeyecek

Dolar kurunun 8.40’ın üzerine çıkması ve sonrasında yaşanan ekonomik gelişmeler üzerine açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Liberal kambiyo rejiminin uygulanması devam edecektir” diye konuştu.

EKONOMİ 22.03.2021, 09:19 22.03.2021, 18:04
Bakan Elvan: Serbest piyasadan taviz verilmeyecek

Hafta sonu yaşanan gelişmelerden sonra dolar kurunun 8.40 seviyelerinin üzerine çıkması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan bir açıklama geldi.

Serbest piyasa mekanizmasından da bir tavizin söz konusu olmadığını vurgulayan Elvan, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, makroekonomik istikrarda herkesin bildiği üzere ön şartların fiyat ve finansal istikrar olduğunun altını çizdi.

‘Kararlılıkla sürdüreceğiz’

Enflasyonda düşüş için politikalar uygulanacağını da ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamayı kararlılıkla sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

‘Dolar 8’in altına indi’

Hafta sonu yaşanan gelişmeler sonrasında Asya piyasalarının açılmasıyla dolar/TL kuru 8.40 seviyelerinin üzerini görürken, Türkiye’de piyasaların açılmasıyla döviz kurunun ateşi az da olsa düştü. İlk önce 8’in altını gören dolar, şu sıralarda 7.77040 seviyelerinde işlem görüyor.
 

Yorumlar (0)