Bakan Elvan'dan önemli açıklamalar: 128 milyar dolar, Türkiye'nin büyüme tahmini...

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Merkez Bankası’nın işleyiş biçiminde tüm alım satımların şeffaf şekilde gerçekleştiğini belirterek herhangi bir yolsuzluğun söz konusu olmadığını söyledi.

EKONOMİ 19.04.2021, 13:34 20.04.2021, 11:58
Bakan Elvan'dan önemli açıklamalar: 128 milyar dolar, Türkiye'nin büyüme tahmini...

Merkez Bankası (MB)’de yapılan tüm işlemlerin görüldüğünü kaydeden Bakan Elvan, MB’nin izlediği politikaların aynısını başka ülkelerinde izlediğini dile getirdi.

Verileri açıklanmasını uygun görmüyorum

Merkez Bankası’nın izlediği yöntemlerin eleştirilebileceğini ancak bunun yolsuzlukla ilişkilendirilemeyeceğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, verileri açıklama kararının MB’nin yetkisinde olduğunu ancak verilerin açıklanmasında fayda görmediğini dile getirdi.

Hazineye TL’nin istikrar yakalaması için yetki verildiğini kaydeden Bakan Elvan, “TCMB ile Hazine arasında bir protokol yapıldı. Bu protokol elbette yasaldır. Burada işlemler Hazine hesapları yoluyla MB tarafından yapılmıştır. İşlemler ise tamamen elektronik ortamlarda gerçekleştirildi. Bu elektronik platformlarda işlem yapanlar birbirini bilmiyor. MB’de yapılan tüm bu hareketlerse görülebilir.  Merkez Bankası Başkanı, tartışılan 128 milyar dolara ilişkin açıklamada bulundu. Merkez Bankasının ana görevi fiyat istikrarını yakalamaktır” dedi.

“Rakamdan çok sağlıklı büyüme önemli”

“128 milyar dolar kayboldu” iddialarından büyüme oranlarına ve enflasyonla mücadeleye kadar birçok konuda NTV televizyonunun sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, 2021 yılının ilk çeyreğinde ekonomide yüzde 5 oranında büyüme beklendiğini ikinci çeyrekte ise çift haneli rakamların görüleceğini söyledi.

Enflasyonun fazla olduğu yerde büyümenin olmayacağını kaydeden Elvan, yüksek enflasyonun düşük gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini ve fiyat istikrarının sağlanarak bunun aşılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)